Ca urmare a cererii trimise la ei , si vroiam sa stiu daca acesta este raspunsul pe care l-a primit toata lumea care i-a dat in judecata. Deasemenea ma adresez celor mai experimentati daca pot sa imi spuna daca asa pot sa ai dau in judecata in baza acestui raspuns primit de la ei . Multumiri anticipate.
Da, numai ca trebuie sa aveti grija ca, sa nu depasiti termenul de prescriptie (prescriere a faptei) de 6 luni, in care, potrivit legii contenciosului administrativ, puteti sa dati in judecata Universitatea Spiru Haret, de la data primirii corespondentei (raspunsului primit de la USH). Totodata, vorbiti cu avocatul pe care il veti angaja ca, sa trimiteti o cerere si catre Ministerul Educatiei, prin care veti solicita ca acesta sa-si dea avizul favorabil pentru trimiterea formularului de Diploma catre Serviciul de ,,Acte Studii” al USH, care va este necesar pentru eliberarea Diiplomei, aratandu-le ca in caz contrar va rezervati dreptul de a da MECTS in judecata. Cu datele din raspunsul primit de la USH, veti demonstra faptul ca, pentru neeliberarea la timp a Diplomelor, universitatea se justifica dand vina pe MECTS. In niciun caz nu veti face vreo referire in aceasta cerere la, legalitatea studiilor si autorizarea formei de invatamant pe care ati urmat-o….Altfel veti riscati ca, mai tarziu, in caz de recurs, acesta sa fie unul dintre motivele invocate de ICCJ pentru casarea hotararii date in dosarul d-voastra! D-voastra vreti sa va obtineti Diploma, si-atat! Daca ulterior veti intampina greutati in recunoasterea acesteia, dupa obtinerea Diplomei, atunci, din pacate, veti fi nevoit sa dati in judecata atat pe cel care va contesta acest drept, cat si, in mod implicit, Ministerul Educatiei.
Se tot vehiculeaza de ceva vreme, in mod eronat, termenul de 3 ani ca fiind termen de prescriere! Voi reitera aici un mesaj scris de mine cu ceva vreme in urma, ptr. ca, sa inteleaga toata lumea,odata pentru totdeauna, despre ce e vorba.
În art. 2.517 din Codul Civil se arată că termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen, dar în art. 11 din Legea contenciosului administrativ, nr. 554 din 2004, e specificat acest termen de prescripţie:
Termenul de introducere a acţiunii
(1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrative individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluţionare a cererii;
c) data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluţionare a cererii;
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluţionarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
e) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrative individual, cererea poate fi introdusă si peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data comunicării actului,
data luării la cunostinţă, data introducerii cererii sau data încheierii procesului-verbal de conciliere, după caz.
(4) Ordonanţele sau dispoziţiile din ordonanţe care se consideră a fi neconstituţionale, precum si actele administrative cu character normativ care se consideră a fi nelegale pot fi atacate oricând.
(5) Termenul prevăzut la alin. (1) este termen de prescripţie, iar termenul prevăzut la alin. (2) este termen de decădere.
Cu alte cuvinte d-voastră sunteţi aceia care declanşaţi termenul de prescriptie de 6 luni de zile care curge incepand de la data comunicării în scris a răspunsului la cererea formulată către Universitate, iar acest drept de obtinere a Diplomei de Licenta nu vi se prescrie!
A se vedea AICI!