Avocat Bucuresti – divort in Bucuresti

  • 1. Consultatie juridica de informare initiala asupra cazului
    Consultatia juridica are loc, in general, la sediul Cabinetului. In cadrul ei, Clientul expune pe larg situatia reala existenta, solicitarile si asteptarile legate de cazul sau. Avocatul, pe baza informatiilor primite, ii prezinta Clientului cadrul juridic, adaptat la situatia de caz, procedura care urmeaza, actiunile pe care Clientul trebuie sa le efectueze. De asemeni, avocatul ii poate prezenta Clientului si estimari asupra solicitarilor si asteptarilor prezentate de acesta, informatii privind ce se poate obtine si ce nu.

    2. Actiuni pregatitoare pentru proces
    Desfasurate in cooperare intre Client si Avocat, implica activitati de adunare a documentelor necesare, de negociere cu partea adversa, de stabilire a cadrului general al procesului.

    3. Demararea si desfasurarea procesului
    Are loc depunerea cererii de divort, insotita de actele necesare, depunerea intampinarii si demararea procesului. Fiecare termen al procesului este explicat Clientului, avocatul desfasurand asistenta juridica permanenta a acestuia pe intreaga perioada a divortului

    4. Obtinerea hotarii judecatoresti, alte activitati
    Obtinerea hotararii de divort nu reprezinta in mod obligatoriu si finalizarea colaborarii. Pot urma, in functie de necesitati si solicitari ale Clientului, convenite cu Avocatul, activitati privind:

  • legalizarea judecatoreasca a hotararii
  • atacarea hotararii prin caile de atac legale: apel, recurs
  • traducerea si legalizarea notariala a hotararii
  • apostilarea sau supralegalizarea hotararii

 

Lasă un comentariu