Avocat dreptul familiei – evacuarea sotului turbulent

Cum trebuie sa procedez in cazul in care sunt in divort cu sotul meu, iar el a devenit violent (ma bate si imi adreseaza injurii), fiind imposibil sa mai convietuim in aceeasi locuinta.

 

In aceasta situatie puteti formula o actiune in evacuare pe calea ordonantei prezidentiale, in baza art. 581 C. Proc. civ., pana la pronuntarea unei hotarari de divort si pana la solutionarea partajului.

Evacuarea sotului turbulent poate avea loc numai in cazul in care celalalt sot nu are locuinta, iar locuinta comuna nu poate fi impartita provizoriu. In situatia in care se constata ca interesele unuia dintre soti sau ale copiilor sunt puse in pericol, instanta are sarcina sa intervina prompt, in vederea evacuarii sotului turbulent, daca aceasta este singura masura eficace in vederea ocrotirii intereselor familiei.

Evacuarea este admisibila chiar daca sotul este proprietar exclusiv al locuintei, pentru ca nu este vorba de o masura definitiva, de o negare a dreptului de proprietate, ci de o masura provizorie, pe care o impune insasi comportarea sotului evacuat. Actiunea de chemare in judecata se formuleaza de sotul impiedicat la folosirea normala a locuintei, impotriva sotului turbulent.

In actiune trebuie aratate faptele abuzive comise de sotul turbulent, care dovedesc ca pun in pericol sanatatea si uneori viata sotului reclamant si a copiilor minori. In cazul introducerii actiunii pe calea ordonantei prezidentiale trebuie sa fie indeplinite conditiile cu privire la urgenta, vremelnicie si neprejudecarea fondului cauzei.

Actiunea trebuie timbrata si introdusa la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla locuinta. Dovada actiunii se poate face prin orice mijloc de proba admis de lege.

Un comentariu la „Avocat dreptul familiei – evacuarea sotului turbulent”

  1. Buna ziua d-le avocat!Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un raspuns…VA ROG!!
    Sunt casatorita de 27 de ani si am doi copiii majori.Locuiesc intr-o locuinta de stat ce apartine Primariei,impreuna cu sotul meu si unul din copiii majori.Sotului meu nu ii place munca,nu lucreaza momentan,dar unde a mai lucrat nu a stat mult timp deoarece nu ii place munca.Deoarece sta acasa,bea foarte mult (ceea ce a facut toata viata),singurul lucru care ii place sa il faca.Ma loveste si face foarte mult scandal in casa.Il spal,ii fac mancarea de care isi bate joc mereu,balacindu-se in ea ca sa nu mai putem manca noi,ijura,vorbeste foarte,foarte urat de fata cu copiii si nepotica mea de 3,6 ani.Vreau sa il evacuez din casa datorita acestor fapte,dar nu stiu cum sa procedez.Mentionez faptul ca titularul contractului de inchiriere este pe numele meu,el fiind trecut la membrii de familie.Vreau sa urmez o cale cat mai simpla si mai legala deoarece in toti anii de casatorie am fost internata in Spital de foarte multe ori cu leziuni,traume si traumatisme provocate de el asupra persoanei mele,dar nu mai suport acest lucru.L-am iertat in toti acesti ani,dar acum simt ca nu mai suport.Sunt singura salariata (bugetara) cu datorii in banca,si nu mi-am permis sa il dau in judecata sa divortez de el.VA ROG,AJUTATI-MA CU UN RASPUNS.VA MULTUMESC

Lasă un comentariu