Avocat arbitraj – penalitati de 250 milioane de euro de la CEZ, Enel si E.ON

Cel mai nou raport al Curtii de Conturi arata ca sumele pe care investitorii straini le-au adus ca majorari de capital atunci cand au cumparat distributiile de energie nu s-au dus de fapt in investitii, lucru care contravine obligatiilor contractuale.

avocat arbitraj

Astfel, Electrica, singura companie controlata de stat activa in domeniul distributiei si furnizarii de energie electrica, un business de 1,5 miliarde de euro, este sau urmeaza sa intre in procese cu toti gigantii europeni care au cumparat in perioada 2005-2008 cinci din cele opt filiale de distributie si furnizare a energiei eletrice.

Avocat arbitraj

Actiunea Electrica reprezinta o premiera pentru statul roman, obisnuit in ultimii ani sa asculte sfaturile institutiilor straine, sa vanda active la preturi subevaluate sau sa le indeplineasca solicitarile companiilor straine in schimbul promisiunilor de investitii afirma avocati specializati in arbitraj

In joc sunt penalitati de 250 de milioane de euro pe care CEZ (Cehia), Enel (Italia) si E.ON (Germania) ar trebui sa le plateasca pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile de la privatizare.

Citeste mai mult :

www.coltuc.ro

www.coltuc.ro/blog

avocat@coltuc.ro

 Avocat specializat arbitraj Romania

Un comentariu la „Avocat arbitraj – penalitati de 250 milioane de euro de la CEZ, Enel si E.ON”

  1. Buna ziua Dle avocat Coltuc,

    Sunt Cristina Trefas, director editorial Bizenergy, o platforma pe energie, care sper sa va trezeasca interesul. Ne gasiti pe http://www.bizenergy.ro
    Va propun, daca agreati, sa scrieti un articol de specialitate, sub semnatura dvs, pe tema Enel in Romania, cu referire la procesele Electrica impotriva Enel, respectiv arbitraj international. Ce se intampla cu acestea in conditiile plecarii Enel din Romania, cum ar trebui sa reactioneze autoritatile romane etc.

    Dupa cum veti putea remarca daca intrati pe Bizenergy, la rubrica Guest Writers, precum și la Recomandarea Editorilor, avem invitati de marca, ale caror opinii conteaza si fac diferenta.

    In speranta ca veti accepta propunerea mea, va multumesc.
    Cristina Trefas
    Director editorial Bizenergy
    tel. 0722 551 976

Lasă un comentariu