Modele de contracte, cereri, acţiuni si alte acte-MODELE ACTIUNI IN JUSTITIE

Modele de contracte, cereri, acţiuni si alte acte-MODELE ACTIUNI IN JUSTITIE Modele actiuni in instanta, actiuni in justitie

Actiunea in justitie reprezinta mijlocul  legal in temeiul caruia se poate aduce inaintea justitiei conflictul de drept nascut din incalcarea unei norme. Prin ea se solicita instantei judecatoresti constatarea sau realizarea unui drept si este conditia necesara ca o instanta sa exercite atributiile sale jurisdictionale.

Ea se concretizeaza in:

– cererea de chemare in judecata (in materie civila),

– in plangerea prealabila adresata de persoana vatamata direct instantei de judecata, in conditiile prevazute de lege (in materie penala).

In aceasta sectiune va oferim in mod gratuit modele de actiuni pentru instanta. Aceste modele se dovedesc utile in cauze civile, comerciale sau penale.

Pentru ca aceste modele sa isi produca efectele ele trebuisc personalizate si astfel pot deveni un instrument procesual adecvat si adaptat cauzei in care sunteti interesat.

Cautati in aceasta sectiune si veti gasi on line informatiile de care aveti nevoie.
La ce se refera modelele de actiuni in justitie:

juridic, legislatie, instante, aparare, insulta, calomnie, cod, pledoarie, pledoarii, divort, reconventionala, intampinare, chemare in judecata, apel, servitute,barter, vanzare cumparare, ipoteca, comodat, donatie, garantie, gestiune, gaj, tranzactie, cesiune, parti sociale, cabinet medical, infiintare societate, drept comercial, capacitate, mostenire, mostenitor, succesiune, deschiderea succesiunii, clauza, dol, superficie, evictiune, inopozabilitate, nulitate, mandat, probe, renta viagera, rezolutiune, revocare, parti, proces,

Un comentariu la „Modele de contracte, cereri, acţiuni si alte acte-MODELE ACTIUNI IN JUSTITIE”

  1. Buna ziua , in urma cu 4 ani am contactat o societate in vederea constructiei unei case de vacanta din lemn , plata s-a facut la timp constructia a durat mai mult decat s-a prevazut in contract dar treaca de la mine , problema serioasa sa constatat dupa patru ani cu toate ca am o garantie la constructie de 80 ani si anume in living si holul de la intrare tavanul a inceput sa prezinte ovalizare nepermis de mare drept pentru care am contactat constructorul si dupa insistente s-a deplasat acesta si a constatat ca intradevar se produce un fenomen nu stie din ce cauza si a recomandat sa mai asteptam inca un an si vom vedea ce se intampla . Cand am constatat ca tavanul prezinda ovalizarea alarmanta amplificata si de troznituri a capriorilor am luat legatura cu constructorul i am comunicat aceasta si concomitent am luat legatura cu un apropiat care mi-a recomandat sa dubleze capriorii cu sina metalica si consolidarea cladirii pentru a nu avea probleme grave . Consolidarea a avut loc , constructorul a sosit dupa ce s-a mascat cu lambriu toata lucrarea , a constatat si apreciat executiaangajanduse verbal sa faca un foisor drept despagubire fara plata stabilind si o data care bineinteles nu numai ca nu a respectat-o dar nu mai poate fi contactat . Parerea dv . care ar fi cu aceasta speta , ce sanse am de castig , cat credeti ca va dura si la ce costuri se va ridica actiunea in totalitate lund in calcul posibilitatea de reprezentare .Va multumesc si astept un raspuns concret si rapid .

Lasă un comentariu