Prima Casa merge mai departe-Este insa mai scump

Prima Casa merge mai departe-Este insa mai scump.Guvernul pare ca vrea sa sustina creditarea in moneda nationala, in conditiile in care ar putea suplimenta fondul pentru programul Prima Casa cu 1 miliard de lei. Astfel, vor fi stimulate imprumuturile in lei, ceea ce unele banci au inceput sa faca de mai multe luni.

Chiar daca, in prezent, costul unui credit in lei este mai mare decat unul in euro, bancile le recomanda romanilor sa se imprumute in moneda in care sunt platiti pentru a evita riscul schimbului valutar, cu toata de cei mai multi clienti bancari optau pentru moneda europeana.

Potrivit Ancai Bidian, CEO-ul brokerului de credite Kiwi Finance, pentru un credit de 50.000 euro sau echivalentul in lei, avem o diferenta la rata de 36% in defavoarea monedei nationale. Astfel, rata lunara in lei este mai mare cu circa 300 de lei comparativ cu cea de la un credit in euro.

Pana in prezent, mai putin de 10% din totalul creditelor Prima Casa au fost acordate in lei, majoritatea romanilor optand pentru moneda europeana.

Lasă un comentariu