Divort italieni Romania-divort italieni

De vreo doi ani însă, italienii optează pentru divorţul rapid, la distanță, mai exact în alte ţări comunitare. Şi cel mai ieftin divorţ se obţine în România.Cum se procedează? Se închiriază o locuință, se obține rezidența după care avocaţii se ocupă de acte şi de divorț. Totul la costuri rezonabile faţă de tarifele practicate în Italia, şi fără prea mult timp pierdut.

Şeful Academiei Italiene a Avocaţilor Matrimoniali, Gian Ettore Gassani, estimează că în ultimii cinci ani peste 8.000 de cupluri din Italia au obţinut un divorţ în străinătate.

„Nu există o statistică, dar se estimează că în ultimii cinci ani, aproximativ opt mii de cupluri au ales tribunalele din străinătate pentru a-şi încheia căsniciile”.

Mai multe organizaţii profesionale din magistratura italiană solicită de ani de zile executivului de la Roma să se modifice legea privind divorţurile, lege care cere o perioadă de separaţie de trei ani înainte de a putea intenta un proces de divorţ. Până în 1987, această perioadă era de 5 ani. În prezent, dacă divorţul nu este consensual,  procesul poate dura şi 15 ani.

Perioada de separaţie reprezintă un compromis pe care Italia îl face pentru a împăca Vaticanul, în contextul în care -aşa cum era de aşteptat – Biserica nu recunoaşte divorţul.

Alte destinaţii alese de italieni pentru a divorţa sunt Franţa, Spania sau Marea Britanie, însă România rămâne destinaţia preferată datorită costurilor reduse. Pachetele de „divorţ rapid” pleacă de la 5.000 de euro, cu biletele de avion incluse, însă dacă îți organizezi singur deplasarea, afacerea nu costă mai mult de 3000 de euro…

Odată obținută sentinţa judecătorească, în România totul decurge foarte simplu, după cum explică avocatul Gian Ettore Gassani. „Este nevoie să fie tradusă sentinţa în italiană, normal. Se înregistrează la serviciul de stare civilă. Iar divorţul este recunoscut şi în Italia”.

SURSA RFI

Pentru alte detalii va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

Vizitati si https://www.coltuc.ro

 

Puneti intrebari GRATUIT pe https://www.coltuc.ro/intrebari

Lasă un comentariu