Avocat Divort Diaspora – Avocat divort pentru romanii din Strainatate

Avocat Divort Diaspora – Avocat divort pentru romanii din Strainatate

 

In cazul in care casatoria s-a incheiat in Romania (sau in fata autoritatilor romane), iar acum domiciliati in strainatate, puteti divorta in Romania. Hotararea de divort, pronuntata in Romania, de Judecatoria competenta, va putea fi recunoscuta si de autoritatile tarii unde domiciliati acum.

Pentru realizarea divortului in Romania trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

·      este indicat sa apelati la serviciile unui avocat specializat in astfel de procese, din Romania, astfel divortul se poate pronunta in cateva luni procedura nefiind extrem de complicata, iar durata de finalizare este una medie;

·      costurile realizarii divortului in Romania sunt semnificativ mai reduse, comparativ cu cele din strainatate (taxe legale, onorarii avocat, alte taxe implicate);

·      hotararea de divort obtinuta in Romania va putea fi recunoscuta si de autoritatile tarii unde domiciliati.

Despre divortul in Romania

Conform Codului de procedura civila roman, in cazul procesului de desfacerea a casatoriei cand unul din soti are resedinta in strainatate, acesta va putea fi reprezentat prin mandatar.

Atunci cand ambii soti locuiesc in strainatate, lucrurile vor fi mult simplificate (in primul rand ca si termen de finalizare) daca sotii vor fi de acord cu privire la divort si vor coopera pentru realizarea lui.

Daca doar unul dintre soti locuieste in strainatate, acesta poate mandata un avocat din Romania pentru a-l reprezenta pe parcursul procedurilor de desfacerea a casatoriei.

Daca unul dintre soti, care locuieste in Romania doreste sa divorteze de sotul plecat in strainatate, este foarte importanta obtinerea acordului acestuia cu privire la divort, in caz contrar procedura este mult ingreunata.

Avocat Divort  Diaspora. Avocat divort pentru romanii din Strainatate.

Lasă un comentariu