Acte divort cu copii – Divortul cu copii minori

Acte divort cu copii – Divortul cu copii minori

Pasii parcursi pentru desfasurarea divortului. La cererea depusa de catre ambii soti nuse pune doar de administrarea eventualelor probe, daca au ceva neintelegeri.
La cererea facuta de catre un singur sot, pe langa cele de mai sus, trebuie citat sotul parat.
Sotul/sotii care cere/cer divortul va/vor fi instiintat/instiintati despre stabilirea termenului de divort.
Judecatorul va incerca sa-l faca sa se razgandeasca pe sotul reclamant, respectiv pe sotii care vor sa divorteze de comun acord, iar daca el/ei staruie, va stabili un termen de judecata.

Pentru economie de timp, primul termen este mai lung, tocmai pentru a le da timp sotilor sa se razgandeasca in privinta divortului.

Daca vreti sa administrati proba cu  martori este bine sa-i stiti de la inceput si sa le precizati numele, calitatea si adresa lor chiar in cererea de divort, pentru a economisi timp.
Paratul poate depune si el cerere de divort pana la primul termen si cererea se va solutiona impreuna cu cererea reclamantului. Deasemenea, el poate, si este recomandat – dar nu e obligat, sa depuna intampinare,  prin care se pronunta cu privire la cererile reclamantului. Intampinarea trebuie depusa cel tarziu la prima infatisare dar pentru economie de timp se va depune cu cateva zile inainte pentru a da instantei posibilitatea de a o studia.
La infatisari – se asculta sotii, martorii si copiii.

In situatii care cer aceasta, instanta poate lua  masuri vremelnice referitoare la locuinta comuna, la custodia si intretinerea copilului/copiilor

Lasă un comentariu