Se renunta la impozitarea jocurilor de noroc in 2014

Ministerul Finantelor Publice propune in dezbatere publica un nou proiect de ordonanta de urgenta prin care modifica din nou regimul de impozitare a jocurilor de noroc.

Prima modificare si cea mai importanta arata ca “nu sunt impozabile veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc tip pariuri mutuale, pariuri in cota fixa, pariuri in contrapartida, jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker, jocuri de tip slot-machine, videoloterie (VLT), jocuri de tip cazinou on-line, pariuri in cota fixa on-line, pariuri mutuale on-line, pariuri in contrapartida on-line si bingo on-line”.

In nota de fundamentare a proiectului este necesara schimbarea prevederilor specifice cuprinse in Titlul III – Impozitul pe venit din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Avand in vedere dificultatile intampinate in aplicarea reglementarilor actuale referitoare la determinarea castigului obtinut de fiecare participant persoana fizica la anumite tipuri de jocuri de noroc se propune eliminarea din sfera impozabila a veniturilor realizate din urmatoarele tipuri de jocuri de noroc: pariuri mutuale, pariuri in cota fixa, pariuri in contrapartida, jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker, jocuri de tip slot-machine, videoloterie (VLT), jocuri de tip cazinou on-line, pariuri in cota fixa on-line, pariuri mutuale on-line, pariuri in contrapartida on-line si bingo on-line.


Lasă un comentariu