Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania – Statul ar putea cumpara locuintele persoanelor care nu isi pot plati creditul

Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania – Statul ar putea cumpara locuintele persoanelor care nu isi pot plati creditul

 

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/L56Fgn4TKyc

Cei aflati in pericol de a-si pierde locuintele pentru ca nu mai pot achita ratele la banca ar putea beneficia de un ajutor nesperat din partea statului, daca o noua initiativa legislativa a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania trece de votul Parlamentului. Statul ar urma sa cumpere casele pentru a le transforma in locuinte sociale, iar apoi le va da in chirie fostilor proprietari, evitand astfel evacuarea lor.


Primarul orasului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, sustine ca mii de oameni se afla in situatia de a-si pierde apartamentele de la 1 martie, din cauza ca nu au mai putut plati ratele. Conform legii, acestia nu au nici dreptul la o locuinta sociala. Primarul sustine chiar ca se poate ajunge la prabusirea pietei imobiliare, daca bancile vor scadea preturile pentru a vinde cat mai repede.

Primarul a aratat ca municipalitatea este dispusa sa cumpere apartamentele celor in pericol de a fi evacuati, insa pentru aceasta e necesara o modificare legislativa care sa le dea oamenilor siguranta.

Lasă un comentariu