O veste buna pentru toti romanii cu credite in monede straine: le vor putea converti in lei, fara comisioane sau garantii suplimentare

Suntem in totalitate de acord

AVOCAT COLTUC MARIUS VICENTIU
AVOCAT COLTUC MARIUS VICENTIU

Propunerea legislativa initiata de catre deputatul Ana Birchall, impreuna cu alti 133 de colegi si colege parlamentari a primit raport favorabil de la Comisia pentru Buget din Senatul Romaniei, miercuri, 11 iunie.

“Esenta acestei propuneri legislative vizeaza dreptul consumatorilor de buna credinta, persoane fizice sau juridice, de a putea solicita conversia creditelor in moneda nationala.

Creditele neperformante si ratele restante la banci au ajuns o problema sociala in Romania si mi se pare echitabil ca toti romanii impovarati de majorarea ratelor bancare datorate cresterii cursului de schimb valutar sa poata opta pentru conversia creditelor fara costuri suplimentare, comisioane sau garantii aditionale. Prin aceasta lege dam dreptul consumatorilor sa solicite protectie, astfel incat ratele lunare sa nu fie dublate sau triplate din cauza ratei de schimb valutar“, sustine Ana Birchall intr-un articol publicat pe site-ul oficial.

Un comentariu la „O veste buna pentru toti romanii cu credite in monede straine: le vor putea converti in lei, fara comisioane sau garantii suplimentare”

  1. Buna ziua!Am si eu un credit la Piraeus Banc,in franci,ce anume as putea face ?Problema este ca eu nu am pastrat toate chitantele cu care am platit,mentionez ca acest credit este facut in 2008, pe o perioada de 10 ani.

Lasă un comentariu