Anunt important pentru clauze abuzive banci 2014

Va informez ca, in data de 30.04.2014, s-a pronuntat de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene o decizie extrem de importanta pentru toti clientii bancilor din Romania. In urma acestei decizii (cauza C – 26/13 Arpad Kasler vs OTP) se poate solicita instantelor din Romania plata ratelor pentru viitor la cursul din momentul semnarii contractelor de credit si chiar returnarea sumelor platite in plus rezultate din diferenta de curs valutar. Acest lucru este valabil pentru toate bancile si pentru toate valutele (CHF, EURO). In acest sens, este necesara deschiderea unui proces, orice judecator national fiind obligat sa tina cont de aceasta solutie.

AVOCAT COLTUC MARIUS VICENTIU
AVOCAT COLTUC MARIUS VICENTIU


4 comentarii la „Anunt important pentru clauze abuzive banci 2014”

  1. Va rugam repectuos sa ne sfatuiti daca se mai poate face ceva impotriva acelei hotarari sau a bancii, astfel incat sa SCAPAM DEFINITIV DE COMISIONUL DE RISC.

    Multumim anticipat.

  2. Buna ziua,
    Am contractat in 2007, impreuna cu sotia, doua credite de la Volksbank: unul in lei si unul in CHF. Am actionat banca in instanta pe clauze abuzive (inclusiv comision de risc 0.19%). La prima instanta Dosarul a fost „separat” in doua: unul pentru creditul in lei si unul pentru CHF. Banca a facut cerere de stramutare, dar pana a fi trimise ambele dosare, cel in lei s-a judecat si am castigat noi definitiv si irevocabil. Cel in CHF a fost trimis la Tribunalul Brasov, unde am castigat noi pe fond. In recurs, la C.A. Brasov, hotararea de fond a fost desfiintata aproape integral, urmand ca noi sa platim in continuare, pana in 2032, COMISION DE RISC!!! In plus, banca nu a aplicat „revenirea” la graficul de rambursare de dinainte de fond, iar noi am introdus aprox. 10.000 CHF, fara a pune mana pe ei, in contul „principalului” (datoria efectiva a noastra catre banca), in ideea micsorarii ratei lunare. Banca inca nu ne-a cerut sa restituim suma respectiva si nu stim nici cand are intentia sa o faca, desi a trecut aproape un an. Banuim ca Banca urmareste ca suma de restituit sa se mareasca astfel incat sa nu o putem plati atunci cand o va cere si in termenul stabilit unilateral de ea.

  3. Buna ziua!
    As dori sa deschid proces cu Banca Romaneasca Sucursala Astra- Brasov in acest sens, avand in derulare 2 credite in CHF (nevoi personale si credit ipotecar) in valoare aproximativa de 40000 CHF.
    Cum as putea trimite dosarul spre analiza la dumneavoastra si ce costuri implica un astfel de proces?
    Mentionez ca sunt din Brasov.
    Va multimesc.

  4. Buna am un contract de credit cu Wolksbank din 2007,as dorii sa stiu daca aveti reprezentant si pe zona Maramures-Baia Mare.Va multumesc

Lasă un comentariu