Avocat Coltuc:Daca nu esti o firma”puternica”mai poti contesta o achizitie publica?

Avocat Coltuc:Daca nu esti o firma”puternica”mai poti contesta o achizitie publica?

 

Atât CNSC cât şi instanţele de judecată pot cenzura cuantumul cheltuielilor solicitate, situaţie frecvent întâlnită, mai ales în cazul contestaţiilor admise în parte. În acest sens, Decizia nr. 2732/R-CONT din 2012 a Curţii de Apel Piteşti face referire la situaţia în care o parte a solicitat cheltuieli de judecată în cuantum de aproximativ 166.000 lei, reprezentând plata serviciilor judiciare prestate, dovedite cu extrasul de cont. Având în vedere cuantumul ridicat al cheltuielilor solicitate, instanţa a procedat la analiza acestora sub aspectul proporţionalităţii.

 

Conform unui raportat realizat de CNSC, in 2011, 39% din contestatiile formulate de operatorii economici au vizat documentatiile de atribuire, in timp ce peste 60% din contestatii au vizat rezultatul procedurii de atribuire.

 

Persoana care se considera vatamata printr-un act emis de catre autoritatea contractanta in cadrul procedurii de achizitie publica poate sa formuleze contestatie sau direct actiune in anulare.

Contestatia este o cale speciala de atac in aceasta materie, care se judeca de catre un organism constituit in acest scop, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Competenta pentru judecarea actiunii in anulare revine Tribunalului.

Cu un singur impediment:garantia de buna conduita care este  suportata de regula de marile fime.

 

 

Lasă un comentariu