Clienţii încep să câştige procesele cu băncile pe denominare.Articol preluat de pe Curierul National

Litigiile iniţiate împotriva băncilor de persoanele care au luat credite în franci elveţieni au început să fie câştigate de reclamanţi, a declarat pentru Curierul Naţional avocatul Marius Colţuc, fondatorul casei de avocatură cu acelaşi nume, precizând că ultimele termene pe fond sunt programate pentru sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie.
„Avem în curs de soluţionare mii de procese împotriva băncilor din cauza clauzelor abuzive. Au început deja să fie câştigate de clienţi şi cele pe denominare. În ultimele procese aflate pe fond, termenele au fost stabilite pentru sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie”, a declarat Colţuc.
Întrebat la ce instanţe sunt înregistrate aceste procese şi care sunt băncile incriminate, avocatul a afirmat că este vorba despre Judecătoriile Sectoarelor 1, 2 şi 3, băncile chemate în judecată fiind Volksbank, Raiffeisen, Banca Transilvania, Alpha Bank şi Unicredit.

Piperea: Sperăm să terminăm până la Crăciun procesul cu Credit Europe Bank
Avocatul Gheorghe Piperea anunţa, la 1 septembrie, că primul termen în dosarele construite pe tema denominării plăţilor în franci elveţieni (CHF) a fost stabilit pentru 4 septembrie. „Banca vizată este Credit Europe Bank. Vom începe cu cele 10 (zece) excepţii ridicate de bancă. Sper ca până la Crăciun să terminăm, întrucât suntem într-o procedură începută în baza noului Cod de procedură civilă, care permite o judecată accelerată”, nota Piperea pe pagina sa de Facebook, precizând că „sunt dezvoltări importante şi în celelalte procese, cele care se referă la clauzele abuzive, altele decât clauzele de schimb valutar (recte, cele în care se cere eliminarea comisionului de risc, a dobânzii de referinţă variabilă etc.
vezi si http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-09-05/Clientii+incep+sa+castige+procesele+cu+bancile+pe+denominare

Lasă un comentariu