Dupa ce s-au taiat toate padurile apar si restrictii

11145Parlamentul European a votat un raport cu reguli mai stricte si sanctiuni pentru firmele care comercializeaza lemn si produse din lemn, în scopul prevenirii

 despaduririi, care este responsabila de aproape 20% din emisiile de dioxid de carbon, potrivit unui comunicat al institutiei.

Potrivit comunicatului PE, între 20 si 40% din productia globala de lemn pentru industrie provine din surse ilegale.
În termen de doi ani de la intrarea în vigoarea a regulamentului privind obligatiile operatorilor care vând lemn si produse din lemn, statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa garanteze ca acestea provin din surse legale si sunt etichetate conform cerintelor comunitare. În caz contrar, statele membre pot impune sanctiuni proportionale cu nivelul pagubei economice sau de mediu provocate si pot include chiar sanctiuni penale. Ele pot, de asemenea, sa includa sechestrarea lemnului si a produselor din lemn, precum si o interdictie temporara de comercializare a acestora.
“În ceea ce priveste sanctiunile fiscale, acestea pot depasi de 5 pâna la 8 ori valoarea produselor de lemn obtinute prin comiterea unei încalcari grave”, se arata în raportul votat de PE.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu