Romania, campioana in 2008 a sanctiunilor aplicate de CEDO

Romania a fost tara care a avut de platit cele mai mari daune in 2008, in total 12,2 milioane de euro, ca urmare a condamnarilor la CEDO, figurand printre statele cel mai rau platnice, se arata intr-un raport al Consiliului
 Europei.
Consiliul Europei a publicat miercuri cel de-al doilea raport privind executarea deciziilor Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), relateaza NewsIn.

Daca CEDO constata ca exista o incalcare a Conventiei Europene a Drepturilor Omului, isi poate permite sa acorde satisfactie partii lezate. Plata anumitor sume poate fi de asemenea prevazuta printr-o decizie ce ia nota de reglementarea amiabila, care a intervenit intre parti. In ambele cazuri, plata este de obicei asteptata in decurs de trei luni dupa ce decizia judecatoreasca devine finala, iar in cazul unor intarzieri se poate aplica o dobanda.

In ansamblu, la sfarsitul anului 2008, doar 36% din totalul platilor la care au fost condamnate statele se efectuasera la timp, 5% dupa expirarea termenului, iar 59% din cazuri (697 de dosare) inca erau supuse verificarilor in ceea ce priveste efectuarea platilor.

9am

Lasă un comentariu