Supremaţia Bucureştiului este disputată de trei grupări: Gemenii, Duduienii şi Pietroi.

Dacă în cazul Gemenilor şi al Duduienilor, clanurile sunt organizate după tipar ţigănesc, din familiile căpeteniilor la care au aderat şi neamurile acestora, clanul Pietroi este structurat din mai multe filiere, conduse la vârf

 

de o singură persoană: Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi. Gemenii şi Duduienii sunt în război de mai mulţi ani, rivalitatea pornind de la încălcarea reciprocă a teritoriilor controlate.

Clanul Gemenilor: furturi auto şi tâlhării

Gemenii s-au lansat în forţă, cu acţiuni violente, care „te impun pe piaţă“. Cazul Portbagajul – când o persoană a fost sechestrată şi torturată într-o vilă de lângă Ploieşti – este acţiunea emblematică a clanului care are ca teritoriu zona Chitila- Dămăroaia.

Gemenii au mai fost în atenţia opiniei publice când casele lor au fost ciuruite cu Kalaşnikovul de un comando de cetăţeni moldoveni. Atacatorii fuseseră înşelaţi de Gemeni după niscaiva „afaceri“, iar răzbunarea s-a făcut cu muniţie de război.

Nu au existat victime, doar imobilele ţiganilor interlopi au fost avariate. Acest lucru arată că atacul a fost, de fapt, o avertizare. Cert este că după focurile de armă, lucrurile s-au liniştit.

Acum, Gemenii nu mai au decât un singur „vârf“ – Sandu Geamănu. Unul dintre fraţi este urmărit prin Interpol, iar celălalt este la închisoare.

Clanul Duduienilor: droguri si prostituţie

Duduienii – clanul rival Gemenilor – are ca zonă de influenţă Pantelimonul. S-au axat pe prostituţie şi vânzare de droguri – ceea ce i-a trecut în categoria filierelor periculoase aflate în atenţia celor de la Crimă Organizată. Aşa „a căzut“ şi unul din liderii grupării, arestat pentru trafic cu stupefiante.

Duduienii s-au axat în afaceri – printre altele – pe o activitate riscantă: au fost primii rakeţi autohtoni. Cu o „flotă“ de BMW-uri, oamenii din clanul Duduianu atacau din mers camioanele încărcate cu marfă, în zona Şindriliţa-Afumaţi. Duduienii s-au remarcat în lumea interlopă tot prin violenţă – atacuri cu săbii, topoare şi pistoale.

Clanul Pietroi: sechestrări şi violenţă

Gruparea lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, este una nou- apărută şi s-a remarcat – conform tiparului – prin acţiuni deosebit de violente. Lipsirea de libertate, şantajul şi bătăile sunt „afacerile“ preferate de clanul Pietroi. Gruparea domină zona Glina – Căţelu şi a intrat, mai nou, şi pe teritoriul Duduienilor. Intrarea s-a făcut fără incidente, semn că grupările care mai acţionează în Pantelimon ori au fost supuse lui Pietroi, ori au preferat parteneriatul cu clanul nou-apărut.

Sportivii şi Luptătorii

În sectorul 6 şi în sectorul 4 al Bucureştiului dominau două  grupări fără o ierarhie clară, formate din filiere care au aderat, în timp, la „nucleu“. Gruparea fraţilor Preda a fost implicată în scandalul de la Plaza Romania – eveniment lăsat cu destituiri în Poliţia Capitalei.

 

adevarul

 

Lasă un comentariu