Tichetele de sanatate nu vor mai fi implementate de la 1 septembrie

“De la 1 septembrie, vor fi analizate propunerile venite de la Colegiul Medicilor, de la pacienti si de la comisiile de experti din minister. Legea nu este gata, înca se lucreaza la ea. Tichetele de sanatate vor fi implementate,

daca se va mentine aceasta idee, abia din 2010″, au mai spus reprezentantii ministerului.

Ministrul Sanatatii anunta, atât la sfârsitul lunii aprilie, cât si la sfârsitul lunii iunie, ca pachetul de servicii si sistemul tichetelor de sanatate vor fi definitivate la 1 iulie, urmând ca pe timpul verii sa fie facuta o campanie de informare, astfel încât implementarea sa poata fi facuta de la 1 septembrie. “Începând din aceasta toamna, se vor introduce mecanismul de coplata a serviciilor medicale si pachetul minim de servicii. Prin introducerea acestor tichete de sanatate, Ministerul Sanatatii urmareste înlaturarea practicii spagii date de pacienti medicilor. Pachetul de servicii va fi implementat de la 1 septembrie, iar în timpul verii urmeaza sa fie facuta o campanie de informare”, preciza, la sfârsitul lunii iulie, Ion Bazac.

si presedintele Casei de Asigurari de Sanatatate, Irinel Popescu, a precizat, la sfârsitul lunii mai, ca românii vor utiliza tichetele de sanatate în unitatile sanitare, de la 1 septembrie. “Un grup de experti ai Bancii Mondiale, împreuna cu experti de la noi, lucreaza la introducerea dupa 1 iulie a unui sistem de coplata. Ministrul Sanatatii s-a angajat ca pâna la 1 iulie sa defineasca conditiile în care aceasta sa fie introdusa, iar de la 1 septembrie sa devina operationala”, a declarat Popescu.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a precizat, în iulie, ca daca peste 50% dintre români nu sunt de acord cu introducerea tichetelor de sanatate, aceasta masura nu va fi aplicata împotriva vointei populatiei. Astfel, Ministerul Sanatatii efectueaza sondaje lunare, pâna în septembrie. Daca mai putin de jumatate dintre români se vor pronunta împotriva tichetelor, acestea vor fi utilizate începând cu 1 septembrie.

Sursa: RTV

Un comentariu la „Tichetele de sanatate nu vor mai fi implementate de la 1 septembrie”

  1. Este chiar laudabila initiativa Ministerului Sanatatii de a amana adoptarea unei legi pentru a implementa si propunerile pacientilor si ale specialistilor. Insa este nevoie, intr-un mod sau altul, de punerea in practica a acestui proiect. Asta, alaturi de asigurarile private de sanatate, ar putea rezolva macar o parte a problemelor financiare din sistemul medical.

Lasă un comentariu