Criza politica da lovitura finala economiei romanesti

Preturile la alimente ar putea sari in aer påna la sfårsitul anului, in cazul in care cursul de schimb va depasi limita de 4,35 lei/euro, pe fondul crizei politice. Situatia este cu atåt mai dezastruoasa, cu cåt efectele instabilitatii din plan politic se vor vedea chiar in pragul iernii,

cånd oricum totul se scumpeste. Analistii sunt sceptici in ceea ce priveste o posibila redresare a economiei dupa alegeri. Mai mult, ei nu mai au nici un fel de asteptari de la guvernanti pentru ultimele trei luni ale acestui an.  
Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, ne-a declarat ca agricultura si industria alimentara ar putea fi afectate daca un euro ar sari de 4,35 de lei. „Am avut un Guvern foarte prost, viitorul Executiv va fi mai prost decat cel care a fost format cu PSD. Fereasca Dumnezeu sa scape situatia de sub control. Speram ca aceasta cadere a leului sa nu continue. Nu trebuie sa ajunga euro la mai mult de 4,3-4,35 lei, pentru ca importatorii si-au facut anumite calcule si nu vor suporta diferenta de curs. Daca in luna decembrie un euro va ajunge undeva la 4,4 lei, atunci ne putem astepta la cresteri de preturi in industria alimentara. Din pacate, economia va suferi datorita acestor interese pentru pozitii si putere. Presedintia nu are de gand sa aprobe o problema de interes national, respectiv Codul de bune practici. Politica hypermarketurilor s-a schimbat dupa aprobarea Codului de bune practici de catre guvernanti. Hypermarketurile au transmis noile contracte si in loc de taxe au scris facilitati de negociere”, ne-a spus Dragos Frumosu. El precizeaza ca instabilitatea politica si economica aduce prejudicii de sute de milioane de euro agriculturii si industriei alimentare.

 

gardianul

Lasă un comentariu