O singură fertilizare in vitro gratuită pentru românce

Unităţile sanitare pot efectua proceduri de inseminare artificială şi fertilizare in vitro ca şi până în prezent, iar potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, începând cu săptămâna viitoare Ministerul Sănătăţii va emite documentele necesare

 

pentru ca fertilizarea în vitro să fie decontată şi la noi în ţară. „Ministerul Sănătăţii nu a îngrădit actul medical, doar a căutat să închidă portiţele care puteau duce la eludarea legii. Singurele diferenţe fiind documentele justificative ce trebuie emise pentru decontarea acestora”, a mai spus Streinu-Cercel.

Astfel, pentru decontarea serviciilor medicale de reproducere umană asistată furnizorii de servicii trebuie să emită două documente de plată pentru cele două etape ale procedurilor. Un document de plată va reprezenta costurile generate de stimularea ovariană şi cele implicate de prelevarea de celule, mai puţin manopera.

De asemenea, acest document va înregistra obligatoriu, post prelevare, numărul de ovule recoltat. În acest fel se elimină posibilitatea ca ovulele recoltate care nu au fost implantate să fie folosite contra cost pentru alte paciente. „Donarea de ovule este un act gratuit, deci femeia care donează nu are voie să ceară bani, aşa cum era practica”, a explicat pentru Gândul prof. dr. Adrian Streinu – Cercel. În acelaşi timp, prelevarea de celule trebuie obligatoriu precedată de semnarea de către donatoare a unui formular din care să reiasă că acceptă procedura fără să obţină profit personal.

Cel de-al doilea document va face referinţă la procedura implantare a ovulelor fecundate în uter, această procedură se poate tarifa deoarece nu intră sub incidenţa prevederilor art. 158 din L95/2006. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au mai spus că româncele vor avea gratuit o singură fertilizare in vitro.

 

gandul

112 comentarii la „O singură fertilizare in vitro gratuită pentru românce”

  1. va rog din sufet sa-mi spuneti , ce acte sunt necesare pt fertilizarea in vitro gratuita, si unde se pot depune actele? am 37 ani si sunt casatorita de 16 ani.

  2. va rog sa-mi dati si mie un rsapuns, unde se depun dosarele pt fiv gratuit, eu am mai intrebat si nimeni nu stia nimic sau nu se spune/ E secret?

  3. as dori sa fac si eu fertilizae in vitro gratuita k imi doresc foarte mult un copil, dar problema e k eu sufar si de obezitate si nu imi vine menstruatia regulat.as dori sa stiu dak se poate face fertilizarea in vitro si ptr mine va rog din inima va multumesc.

  4. am 39 de ani iar sotul meu 40; suntem casatoriti de 8 ani si nu am reusit sa avem copii datorita problemei de sanatate a sotului meu.Am incercat tratamente pentru inbunatatirea spermatozoizilor dar nu au dat rezultate bune.De aceea dorim mai multeinformatii despre formalitatile pt depunerea dosarului in vederea inseminarii.

  5. am 30ani si sunt casatorita de 6 ani am incercat 3 inseminari artificiale fara nici un rezultat si as dori sa ma inscriu in programul de FIV gratuit
    ce trebuie sa fac pentru a beneficia de acest serviciu?

  6. vreau si eu sa ma inscriu si nu stiu unde sa merg,nu am bani suficienti dar imi doresc enorm de mult un bebe

  7. unde se poate aplica pt acest program si eeu cu sotia dorim dar vad ca aici s-au pus doar intrebari si nu am vazut nici un raspuns….. sau ne-o contacta cineva daca nu….. cei care tin acest site issi bat joc dee noi ROMANI TREZITI-VA

  8. va rog sa dati amanunte despre cum putem sa ne inscriem, eventual un numar de telefon si o persoana de contact.va multumesc

  9. Buna seara!
    Sunt casatorita de 8 ani eu am 26 ani iar sotul meu 36 dar din pacate nu am reusit pana acum sa avem copii. Mi-as dori foarte mult sa ma inscriu si sa beneficiez de FIV gratuit caci costurile sunt mult prea ridicate pentru bugetul nostru.
    As vrea sa-mi spuneti cat mai repede ce trebuie sa contina dosarul, care sunt mai exact conditiile si care este termenul limita.
    Va multumesc!

  10. Buna seara!
    Sunt casatorita de 9 ani iar pana acum nu am reusit sa avem nici un copil . Mi-as dori sa ma pot inscrie la FIV gratuit.
    Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina dosarul , care sunt conditiile mai exact si care este termenul limita.
    Va multumesc mult!

  11. doresc sa ma inscriu in programul FIV. AM 32 DE ANI SI DE 7 ANI INCERC SA RAMAN INSARCINATA.
    multumesc, astept raspuns

  12. sunt una din miile de femei care isi doresc sa faca parte din acest program de fiv gratuit,am 31 de ani si de 8 sunt aproape disperata sa am si eu un copil.Va rog poate in numele mai multor femei anuntati-ne unde si cand incep depunerea acestor dosare.va rugam sa ne intelegeti disperarea si nu in ultimul rand fi-ti corecti in trierea acestor dosare!

  13. sunt casatorita de 15 ani si imi dorecs cu disperare un copil dar nu se poate . va rog sa ma ajutati voi sunteti ultima mea sansa de a devenii MAMA.va multumesc steptam un raspuns

  14. buna ziua cam ce trebe FERTILIZARE nustiu ami trebe sa aduc vreo ceva Unde se depun dosarele pentru FIV ? Vreau si eu sa ma inscriu. Am 27 de ani va rog sami lasati un nr de tel va multumesc

  15. Doresc cu disperare un copil si pina acum am facut enorm de multe tratamente pentru a avea acest copil, va rog sa ma ajutati sa pot avea si eu unul. Unde sa ma inscriu sa pot beneficia si eu de o fertilizare. Va multumesc, astept raspuns.

  16. buna ziua,sant casatorita de 7 ani si de 6 ani ma chinui sa raman insarcinata,am cheltuit o gramada de bani mergand pe la doctori si degeaba.am inceput sa am si ganduri rele datorita acestei probleme,sant disperata sa am si eu un bebelus,un motiv pentru care sa merg mai departe in viata.va rog din suflet,as vrea sa stiu si eu cum se procedeaza pentru inscrierea pe lista.va multumesc anticipat.

  17. buna seara imi doresc mai mult ca orice pe lumea asta cel mai de pret un copilasi am umblat multi ani in spitale am cheltuit zeci de mi de euro am avut 2 sarcini extrauterine 3 oprite in evolutie si in final nimic nu mi sa implinit dar nu voi renunta nici o data voi mrege pina la capat asi dori sa ma inscriu si eu in acest program unde se depun dosarele va multumesc

  18. Buna ziua!
    Acelasi intrebare,in care orase se fac FIV gratuit, eventual daca as putea primi numar de telefoane sau numele clinicilor. Multumesc

  19. am 35 DE ANI SOTUL ARE 39SI 3 LUNI SINTEM IN PREUNA DE 17 ANI SI NE DORIM FFF MULT UN COPIL AM DORI SA BENEFICIEM SI NOI DE ACEST PROGRAM UNDE SE POT DEPUNE DOSARELE PENTRU FERTILIZARE IN VITRO VA MULTUMESC

  20. Buna.Am 33 de ani,sotul meu inplineste in martie 41 de ani,as dori sa ma interesez daca ne incadram in fertilizarea in vitro gratuita.Daca da imi paote sa-mi spuna cineva ce acte trebuie depuse?in Tg – Mures este unde sa depune?
    Multumumesc

  21. BUNA ZIUA AM 39 DE ANI DE 14 ANI NU AM RAMAS INSARCINATA IMI DORESC F MULT UN COPIL CUM PROCEDEZ PT A BENEFICIA DE ACEST PROGRAM DE FERTIL IN VITRO MULTUMESC

  22. Unde se pot depune dosarele pentru fertilizarea in vitro gratuit , si ce acte sunt necesare?

  23. Buna ziua,doresc sa afu actele necesare pentru a beneficia si eu de aceasta sansa care ni se ofera si unde se depun.Va multumesc mult

  24. Doresc sa aflu daca se poate actele necesare pt a intocmi acest dosar si unde trebuie sa-l depun.Va multumesc anticipat!

  25. Unde se pot depune dosarele pentru fertilizarea in vitro gratuit , si ce acte sunt necesare?
    As vrea sa aflu cat mai multe informatii despre aceasta procedura , am 34 ani si am suferit doua sarcini extrauterine deci exclus sa mai raman insarcinata in mod natural….. dar ne dorim fffff mult un copil , va multumesc.

  26. vreau si eu sa ma inscriu ptr fertilizare.cum pot lua legatura sau cum ma pot inscrie.am 31 de ani si de 10 ani ma chinui sa raman insarcinata,am trompele infundate,le-am desfundat la paroscop si tot nu am ramas.ce pot face?

  27. am 39 ani, timpul ma preseaza,doresc sa ma inscriu in acest program, din suflet va rog sa ma indrumati unde sa ma prezint. va multumesc.

  28. as dori si eu sa ma inscriu pentru fertilizare gratuita unde ma pot adresa?am 30 de ani, sunt casatorita de 11 ani si nu am ramas niciodata insarcinata deoarece am trompele infundate. va multumesc!

  29. am 36 ani si sunt din galati as dori sa beneficiez si eu de acest program dar trebuiesa stiu unde si cui trebuie sa ma adresez multumesc

  30. Buna ziua,ma numesc Roxana,am 24 de ani,sotul meu are 28 de ani si am dori un copil.Va rugam spuneti-ne cum putem sa ne inscriem in acest program.ne dorim foarte mult un copil.Va multumim.

  31. Ce ar trebui sa contina exact acest dosar (analize eu,ce analize analize,sot ce analize)si ce alt ceva,mai este nevoie si de avocat ???

  32. Dupa 4 ianuarie, Ministerul Sanatatii va da drumul unui program de fertilizare gratuita

    Casa de avocatura Coltuc va poate ajuta cu formarea dosarului si reprezentare.Onorariul este de 550 lei,indiferent de complexitatea dosarului.

    Dosarele si actele le primim pe adresa de email avocat@coltuc.ro

  33. Buna ziua,

    M-ar interesa si e mine foarte tare sa ma inscriu, ar fi cea mai mare bucurie posibila, daca ma puteti ajuta, multumesc.

  34. Mi-as dori din suflet sa am si eu parte de aceasta procedura.Dar nu stiu unde si cui sa ma adresez…daca ma puteti ajuta, mi-ati face un bine.Multumesc.

  35. De ce daca sotia are sub 40 de ani si sotul peste 40 de ani, nu au dreptul sa devina PARINTI (sa beneficieze de o ferilizare gratuita)? Mai mult de atat, de ce nu i se da dreptul sa devina TATA prin acest procedeu?

  36. buna ziua.as dorii sa ma inscriu si eu in acest program,am 30 ani si nu am ramas insarcinata niciodata.ce trebuie sa fac ?ce documente imi trebuie pentru dosar si cui trebuie sa ma adresez?

  37. am 33 de ani sunt casatotita de 10 ani am doua sarcine extrauterine nu mai am trompele vreau sa particip la programul de fertilizare unde m-a adreseaz?

  38. as dori sa ma anscriu si eu la proggamul ansamantare an vitro sunt la prima data ce trebuie sa fac si unde sa ma anscriu pana acum am avut 2 sarcin ecstra uterine va rog fffffffffff mult sa ma ajutati am 33 de ani si ne dorim foarte mult un copil

  39. as dori sa ma anscriu si eu la ansamantare an vitro sunt la prima data ce trebuie sa fac si unde sa ma anscriu pana acum am avut 2 sarcin ecsrta uterine va rog fffffffffff mult sa ma ajutati

  40. Mi-as dorii sa ma inscriu in programul FIV ca imi doresc din tot sufletul un copil.
    Sunt maritata si am 30 ani.
    Am facut tot felul de tratamente dar nimic nu ma poate ajuta decat FIV.
    Va rog sa ma ajutati.
    As vrea sa stiu ce actee imi trebuie si unde sa le depun pt a ma inscrie.

  41. am inteles ca de miine adica 04.01.2010 se pot depune dosarele ptr fertilizare in vitro.Asi vrea sa stiu,ca unde se depun dosarele si ce trebuie sa contina.
    Va multumesc

  42. Am 32 de ani ,sotul meu 34 ani nedorim foarte mult un copil as dori sa ma inscriu la acest program dar nu stim unde. Unde se depun actele ?Care sunt conditiile?

  43. Indeplinesc toate conditiile ptr programu` fertilizare in vitro gratuit.Asi dori sa stiu cum ma pot inscrie in program si ce acte necesare mi`ar trebuie[..]
    Va multumesc!

  44. Buna ziua, as dori sa ma inscriu in acest program gratuit de fertilizare in vitro, am 37 ani , si ne dorim foarte mult un copil dar nu am ramas niciodata insarcinata, ne chinuim de 14 ani cu aceasta problema.
    Sunt din Cluj-Napoca si as vrea sa stiu unde pot sa ma inscriu, ce conditii trebuie indeplinite?
    Trebuie intocmit ceva dosar? si depus la CAS ptr aprobare….. ce trebuie sa contina acel dosar?

  45. CONSTANTA: Si eu ca si alte femei, am 30 de ani, iar sotul meu are deja 39 si 3 luni … deci… 40 se apropie cu pasi grabiti. Ne chinuim de 5 ani sa avem un copil, am tot facut diverse investigatii si mai multe tratamente, medicina alopata, naturista… o groaza de medicamente,am incercat tot ce ni s-a propus, tot ce am auzit… dar, nu am reusit sa avem puiutul nostru. Am dorit sa facem o inseminare, dar… problema au fost bani. Oare are careva idee cum am putea sa ne inscriem in programul gratuit de inseminare? Va rugam sa ne ajutati. Va multumim.

  46. Buna,tare as dori sa beneficiez si eu de un fiv gratuit.Poate sa ma informeze cineva cum pot sa ma inscriu si eu in program? Va multumesc

  47. buna ziua, bineinteles ca vreau si eu sa ma inscriu in acest program de fertilizare in vitro, va rog, detalii. multumesc

  48. Buna ziua, as dori sa ma inscriu in acest program gratuit de fertilizare in vitro, am 31 ani , si ne dorim foarte mult un copil dar nu am ramas niciodata insarcinata, am trompele infundate.
    Sunt din Cluj-Napoca si as vrea sa stiu unde pot sa ma inscriu, ce conditii trebuie indeplinite?

    Va multumesc!

  49. E CEA MAI BUNA IDEE PE CARE STATUL ROMAN AR SUSTINE-O.
    DE 4 ANI INCERCAM SA AVEM UN COPIL; AM FACUT 6 INSEMINARI ARTIFICIALE FARA REZULTAT SI SUNTEM DISPERATI, CACI STATUL ROMAN ARE CEL MAI BIROCRATIC SISTEM DE ADOPTII.
    AS DORI SA AFLU CAT MAI MULTE DESPRE CONDITIILE DE INSCRIERE IN PROGRAMUL DE FIV GRATUIT DIN 2010 SI CUI AR TREBUI SA NE ADRESAM PENTRU A PUTEA INTRA IN PROGRAM!

  50. ASI DORI SA AFLU MAI MULTE LUCRURI DESPRE INSCRIEREA PTR FERTILIZARE IN VITRO PE CARE ESTE DIN 2010 GRATUITA PTR CUPLURI SI UNDE SA MA INTERESEZ PTR DEPUNEREA ACTELOR.

  51. BUNA ZIUA. DORESC SA MA INSCRIU IN ACEST PROGRAM SI AS VREA SA CUNOSC PROCEDURA. VA MULTUMESC PENTRU INFORMATII.

  52. Doresc sa aflu mai multe detalii:nu stiu unde ma pot adresa pentru inscriere in acest program;ce acte ne sunt necesare;ce analize….Va multumim!

  53. PRIN LIMITAREA LA 250 CUPLURI PE AN CARE SA BENEFICIAZA DE FIV GRATUIT, CRED CA, DE FAPT, SE INCURAJEAZA CORUPTIA. VOR FACE FIV GRATUIT TOT CEI CARE AU BANI, SI CARE IN LOC SA PLATEASCA PROCEDURA VOR FACE O ECONOMIE SUPORTAND DOAR SPAGILE.

  54. ASI DORI SA AFLU MAI MULTE LUCRURI DESPRE INSCRIEREA PTR FERTILIZARE IN VITRO PE CARE ESTE DIN 2010 GRATUITA PTR CUPLURI SI UNDE SA MA INTERESEZ PTR DEPUNEREA ACTELOR.

  55. as dori sa ma inscriu si eu in acest program, care este procedura inscrierii va rog frumos?va multumesc

  56. Va multumesc anticipat pentru ajutorul pe care il oferiti pe aceasta cale cuplurilor care se gasesc in situatia de a solicita participarea la acest program.As dori sa aflu criteriile de inscriere si modalitatea prin care se poate realiza acest lucru.Multumesc inca o data.

  57. as dori ma inscriu si eu cum pot afla detalii despre acest proiect,ne dorim foarte mult un copil,va rog ajutati-ne,suntem din brasov

  58. Si eu doresc sa ma inscriu pt FIV gratuit,eu nu am inca 40 de ani,dar sotul meu are peste 40 si nu mi se pare corect sa se conditioneze si virsta sotului,sau ma rog, daca tot e sa fie 50 de ani,noi ne chinuim de 6 ani,pe atunci avea sub 40.in acest caz eu sint CONDAMNATA, nu mai am dreptul?ce fac femeile infertile care au 30 de ani iar sotii lor 40?nu mai au sanse?

  59. vreau si eu sa ma inscriu pentru FIV gratuit astept sa imi spuneti unde se fac inscrierile va multumesc

  60. Buna ziua, as dori sa ma inscriu in acest program gratuit, am 32ani ,sunt casatorita de 10ani si nu am ramas niciodata insarcinata, am trompele infundate.
    Va multumesc.

  61. BUNA ZIUA,
    AS VREA SI EU SA MA INSCRIU IN ACEST PROGRAM,CUM AS PUTEA SA AFLU MAI MULTE DETALII?
    MULTUMESC.

    STEFANIA

  62. Buna ziua,
    unde se fac, va rog, inscrierile pentru fertilizarea umana asistata? Cu multumiri,
    C. Balan

  63. Buna seara!SI eu vreau sa ma inscriu in programul gratuit de FIV!Dar ne spune cineva?Unde gasim actele necesare si toate cele?

  64. Buna ziua, doresc sa ma inscriu in programulnatinal de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro.Cum pot sa ma inscriu?
    Multumesc.

  65. Buna ziua, doresc sa ma inscriu in programul national de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro.Cum ma pot inscrie?
    Multumesc.

  66. Buna ziua , doresc sa ma inscriu in programul natinal de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizarea in vitro.Unde pot sa ma inscriu?
    Multumesc

  67. asdori foarte tare sa aflu unde se poate inscrie ca amfost odata la cluj si numai am posibilitati financeala si deja am 38 de ani
    vamultumesc

  68. Buna,
    In primul rand vreau sa stiu daca eu sunt la a doua FIV se deconteaza ?
    As dori si eu macar una gratis ca nu mai am posibilitate financiara, am suportat una dar nu mai pot!

  69. Doresc si eu sa ma inscriu in acest program, cum se procedeaza?
    Unde pot afla si eu informati despre conditiile care trebuiesc indeplinite

  70. doresc sa ma inscriu pentru fertilizare in vitro gratuita care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite.Multumesc

  71. As dori sa aflu cum se procedeaza,cui trebuie sa ma adresez, pentru a ma inscrie in programul de fertilizare in vitro.

    Va multumesc anticipat!

  72. Doresc sa ma inscriu pentru fertilizare in vitro gratuita.
    Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite?

Lasă un comentariu