Daca v-ati saturat de piata imobiliara din România si vreti sa va cumparati o locuinta într-una din tarile Uniunii Europene, atunci trebuie sa fiti atenti

„Cetatenii români care vor sa îsi cumpere o locuinta în Croatia, trebuie sa achite o taxa de 5% din valoarea proprietatii, în cazul în care este o locuinta veche sau 5% taxa pe teren daca este vorba de o cladire noua“, a declarat

 

pentru capital.ro Anastazija Darijevi?, senior residential negociator al King Sturge Croatia.

Potrivit acesteia, bancile din Croatia nu ofera posibilitatea cetatenilor straini sa acceseze credite ipotecare.

Taxele notariale percepute la achizitia unei locuinte în Ungaria sunt echivalentul a 600 de lei, iar impozitul pe proprietate, echivalentul a 570 de lei anual.

Achizitia unei locuinte în Polonia necesita un mandat notarial, al carui cost este reglementat prin lege si variaza, în functie de valoarea proprietatii, între 400 si 1.800 de euro.

Impozitul pe proprietate perceput de bulgari este în jur de 0,15% din valoarea de vânzare sau achizite a imobilului. Acesta se plateste trimestrial la sfârsitul lunilor martie, iunie, septembrie si noiembrie. Contribuabilul are posibilitatea achitarii taxei într-o singura rata, situatie în care obtine un discount.

Taxele notariale la achizitia unei locuinte în Spania sunt de 1,5% din valoarea proprietatii. Impozitul ce trebuie platit la stat este tot de 1,5% din valoarea imobilului, iar TVA-ul este de 7%.

Sursa: Capital

Autor

Lasă un comentariu