Acuzat de fapte de corupţie, doctorul Şerban Brădişteanu a fost achitat ieri de magistraţii Tribunalului Bucureşti

Renumitul chirurg Şerban Brădişteanu a fost achitat, ieri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul de corupţie privind organizarea, în 2001, a unei licitaţii pentru dotarea penitenciarelor.

Acuzaţiile grave pe care i le-au adus procurorii – abuz în serviciu şi primire de foloase necuvenite – au fost demontate de judecători, la capătul a trei ani de dezabteri.

Motivele: prima infracţiune nu există, iar celei de-a doua îi lipseşte un element constitutiv. Decizia de ieri a instanţei nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel de anchetatori. Concret, Brădişteanu, trimis în judecată în 2007, a fost acuzat că ar fi viciat licitaţia, atribuind contractele unor firme străine.

Astfel, Administraţia Naţională a Penitenciarelor ar fi fost prejudiciată cu peste 9.000.000 de euro. Mai mult, medicul a fost acuzat că ar fi primit şpagă peste 3,3 milioane de euro de la firmele câş ti gătoare.

Scăpat de „judecătoarea medicului Trancă”

Cu toate acestea, magistraţii au găsit un vinovat într-un dosar disjuns din cauza lui Bră dişteanu: Elena Dumitrescu, o economistă din Ministerul Economiei, a fost condamnată de Curtea de Apel la doi ani şi şase luni cu suspendare.

Femeia a fost acuzată că ar fi primit de la reprezentanţii uneia dintre firmele câştigătoare ale licitaţiei suma de 17.000 de do lari, în schimbul facilitării pro cedurilor de garantare a creditelor pentru organizarea licitaţiei respective.

Preşedintele completului de judecată, magistratul Elena Burlan, este cea care l-a achitat, în luna februarie a acestui an, şi pe medicul Răzvan Trancă, acuzat de violarea pacientei sale, Andreea Mocanu.

evz

Lasă un comentariu