Noi proceduri de obţinere a vizei pentru Marea Britanie

Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, dată fiind cererea în creştere pentru vize de Marea Britanie, Guvernul de la Londra a reconsiderat modul de procesare a aplicaţiilor în

Europa. Măsura, care are ca scop eficientizarea şi standardizarea procesului decizional, prevede că cererile de viză pentru Marea Britanie formulate de cetăţeni din state terţe aflaţi pe teritoriul României şi al Bulgariei vor fi procesate la Varşovia începând din data de 15 februarie.

„Pentru mai multă eficienţă şi pentru standardizarea procesului decizional, aplicaţiile de vize depuse de cetăţeni de alte naţionalităţi care se află pe teritoriul României şi Bulgariei vor fi procesate la Varşovia începând cu data de 15 februarie”, informează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, cei care doresc să aplice pentru o viză de Marea Britanie trebuie să completeze un formular on-line. Ulterior, este necesară o programare on-line la Secţia Vize a Ambasadei britanice la Bucureşti, pentru a depune documentele necesare şi pentru a fi luate amprentele digitale, conform procedurilor în vigoare.

Aplicaţiile vor fi trimise Secţiei Vize a Ambasadei britanice din Varşovia, pentru a fi verificate de către personalul de la securitate. Deciziile vor fi anunţate la Bucureşti în maximum cincisprezece zile lucrătoare şi înmânate aplicanţilor.

Lasă un comentariu