Escrocat prin sms

Un tânăr de 30 de ani din comuna Vulcana – Pandele, din Dâmboviţa, este acuzat că a înşelat cu peste 8.900 lei un orădean pe care l-a abordat prin SMS, păcălindu-l că a câştigat un concurs fictiv.

Poliţia Bihor a anunţat joi că angajaţii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au început urmărirea penală faţă de un tânăr de 30 de ani, din comuna Vulcana – Pandele, judeţul Dâmboviţa, pentru înşelăciune. „Acesta este suspectat că în cursul lunii februarie 2009, ar fi intrat în posesia unor sume de bani virate prin mandat on-line, bani ce proveneau ca urmare a inducerii în eroare a unui orădean de 60 de ani”, a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Tânărul e acuzat că, pretinzându-se angajat al unei companii de telefonie mobilă, ar fi trimis pe telefonul mobil al orădeanului mai multe SMS-uri, prin care l-a înştiinţat că, în urma unei extrageri, a fost desemnat câştigătorul unui premiu în valoare de 20.000 Euro oferit de o societate de telefonie mobilă. „Victima a fost anunţată că, pentru a intra în posesia câştigului, trebuie să achite diverse sume de bani reprezentând diferite taxe privind traduceri, legalizări de documente şi alte acte necesare „intrării în posesie””, a mai explicat Dinu.

Orădeanul a căzut în plasă, fără a verifica autenticitatea celor spuse, calitatea sa de angajat sau chiar existenţa unei trageri la sorţi organizată de respectiva firmă şi fără a fi participat la vreun concurs. Astfel, i-a trimis dâmboviţeanului prin mandat on-line, de patru ori, suma totală de 8.910 lei.

Abia după ce a constatat că nu i-au fost viraţi în cont cei 20.000 Euro promişi, victima a sunat la firma de telefonie mobilă şi a verificat datele oferite prin telefon de suspect, constatând că a fost vorba de înşelăceiune.

gandul

Lasă un comentariu