Drepturile copilului, incalcate de alocatia diferentiata anunta Casa de avocatura Coltuc

Organizatia Salvati Copiii România si Casa de avocatura Coltuc considera ca proiectul de lege anuntat de Ministrul Muncii, Familie si Protectiei Sociale pentru acordarea diferentiata a alocatiei de stat pentru copii, pe criteriul

situatiei materiale a parintilor, încalca flagrant documentele legislative fundamentale privind protectia drepturilor copilului.

Aceste documente fundamentale sunt: Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului (devenita lege interna prin ratificare la data de 28 septembrie 1990), Constitutia României si Legea 272 din 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Mai mult, declaratiile Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan, ignora deciziile Curtii Constitutionale cu privire la aspecte ale acordarii alocatiei de stat pentru copii.

„Reamintim faptul ca sintagma „drepturile copilului” nu are doar un caracter general, ci se refera la norme juridice specifice ce permit acordarea de beneficii concrete celor îndreptatiti. Unul din aceste beneficii îl reprezinta alocatia de stat pentru copii, un drept universal acordat fiecarui copil în virtutea calitatii lui de subiect de drept”, sustine, într-un comunicat de presa, Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii România.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu