Casa de avocatura Coltuc apara interesele bugetarilor impotriva cererilor de chemare in judecata pentru restituirea sumelor incasate ilegal

Statul a demarat campania de recuperare a sumelor încasate ilegal de bugetari în 2008. Din cele 259 de milioane de euro acordate fara temei legal, Finantele spun ca pot recupera doar 1%.

În plin an de criza, bugetarii au facut abuz de prime care ocolesc legea. În 2008, acestia au primit sporuri ilegale de peste 950 de milioane de lei (259 de milioane de euro), potrivit unui raport al Curtii de Conturi.

Însa „fenomenul s-a extins în 2009”, ne-a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

•De aceste drepturi ilegale au beneficiat nu mai putin de 234.000 de persoane în 2008, arata datele Curtii de Conturi.
•Conform sursei citate, sporurile au fost acordate fara temei legal, fiind aprobate de autoritatile legale. Oficialii Curtii de Conturi au solicitat parlamentului sa anuleze criteriile nelegale, în baza carora cei peste 234.000 de bugetari au beneficiat de prime sau sporuri.
•Potrivit raportului institutiei, circa 100 de milioane de euro au ajuns, în 2008, în buzunarele functionarilor publici, iar circa 160 de milioane de euro în cele ale personalului contractual.

Daca aveti probleme de asemenea natura va rog sa ne scrieti pe adresa de email:avocat@coltuc.ro

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu