Au aparut primele executari silite în programul Prima Casa anunta Casa de avocatura Coltuc

Potrivit acestuia, noua formula a programului guvernamental este functionala doar la nivelul achizitiei de locuinte deja existente si ca urmeaza ca zilele urmatoare sa primeasca primele dosare de la BRD.

Achizitiile de locuinte noi mai asteapta 10 zile

În ceea ce priveste locuintele nou construite,  Asociatia Româna a Bancilor va avea noi discutii cu Banca Nationala a României pentru ca bancile, pe baza garantiei oferite de FNGCIMM, sa poata redirectiona creditul accesat de clienti catre constructor, pentru ca acesta sa nu fie nevoit sa asigure finantarea primei etape a lucrarii din surse propii.

Totodata, discutiile sunt extinse si la nivelul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a determina daca se pot înregistra în cadastru imobile aflate în diferite faze de constructie.

„Este nevoie de unele modificari legislative. În formula actuala a legii se specificia faptul ca în garantie se ia imobilul existent, ea trebuie extinsa si la bunuri viitoare. În ceea ce priveste locuintele nou construite, problemele tehnice au fost rezolvate, dar trebuie traduse în lege. În circa zece zile programul ar trebui sa devina functional si pe aceaste zone“, a mentionat Saramet.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu