Singura salvare a acestuia a ramas doar „taierea in carne vie“ a celor 741 de angajati la Institutul National Cantacuzino

Potrivit Deciziei 409/06.07.2010, pentru ca activitatea INC sa nu fie intrerupta pana la sfarsitul anului, conducerea le-a pus la dispozitie angajatilor doar trei variante.

Astfel, incepand din 12.07.2010, acestia vor avea de ales intre concediu fara plata, prin rotatie, alternativ o luna de somaj tehnic si o luna de lucru (total trei luni somaj tehnic), tot prin rotatie, fie sa accepte disponibilizarea a 25% din personal. Decizia Comitetului de Directie a INC vine pe fondul unor datorii cumulate de peste doua milioane de euro, in contextul in care numai din „afacerea“ AH1N1 pierderea de la Cantacuzino a totalizat 8 milioane de lei. Nici raidurile facute la INC (luni si marti – n.r.) de consilierul ministrului Cseke Atilla, Gheza Molnar, nu par sa scoata institutul din criza. Surse din cadrul INC sustin ca „a venit aici si a promis un sprijin financiar guvernamental care sa acopere cheltuielile pentru vaccinul gripal sezonier, iar materia prima si echipamentele depasesc suma de 5 milioane de lei“. Zvonurile au fost insa infirmate de Gheza Molnar, care a declarat pentru „Financiarul“ ca „nu stiu cine sustine asa ceva, iar eu nu am discutat decat cu managerul. Nu am promis nimic, eu sunt doar un simplu consilier, iar scandalul nu va rezolva problema de la Cantacuzino“.

Sursa: Capital

Lasă un comentariu