Firmele sunt amenintate cu falimentul prin cresterea cheltuielilor cu paza si protectie

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atentia ca prevederile Legii 40/2010 pentru modificarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor incarca in mod nejustificat

factura agentilor economici, obligandu-i la plata unor sume imense pentru paza si protectie.Legea pare astfel alcatuita incat sa fie avantajoasa pentru segmentul redus al firmelor de paza si protectie pentru care vine ca o mana cereasca, considera patronatele. In schimb, societatile comerciale sunt amenintate cu falimentul prin crestere cheltuielilor cu paza si protectia, iar legea ar putea duce la inchiderea multor societati care nu vor putea suporta cheltuielile sulimentare la care le obliga aceasta prevedere legislativa, apreciaza patronatele.

Astfel, au fost eliminate din lege prevederile care dadeau posibilitatea agentilor economici de a asigura masuri de paza si securitate la un nivel minim sau in regie proprie, asadar mai ieftin. In consecinta, legea impovareaza societatile comerciale si asa apasate de criza cu cheltuieli suplimentare obligatorii pentru paza si protectie.

Lasă un comentariu