Casa de avocatura Coltuc va ajuta:Romanii care au achitat integral pretul masinii noi înainte de majorarea TVA si nu le-a fost livrat automobilul înainte de 1 iulie vor plati în momentul livrarii inca cel putin 300 de euro

Clientii care au achitat integral pretul masinii noi înainte de majorarea TVA si nu le-a fost livrat automobilul înainte de 1 iulie vor plati în momentul livrarii diferenta dintre pretul calculat cu taxa de 19% si cel cu 24%,

 

 

 

 diferenta care pleaca de la 300 de euro si poate ajunge si la câteva mii de euro. În acest caz, factura initiala este stornata, iar cea finala este calculata cu taxa majorata.
“Au existat cazuri în care clientii s-au grabit sa achite masinile înainte de 1 iulie, dar din cauza faptului ca acestea nu s-au putut livra, pretul de pe factura finala se va calcula cu TVA de 24%”, a spus Vlad Rusu, seful marcii Skoda din cadrul Porsche România, cel mai mare jucator de pe piata de profil.
În general cei care s-au grabit sa achite masinile înainte de data de 1 iulie au fost clientii care au optat pentru masini din stoc si care le-au achitat cash, nu prin leasing sau credit, potrivit jucatorilor din piata. Acestia au sperat ca si în cazul în care achita integral masina TVA sa fie calculata la valoarea de 19%. Pe de alta parte, riscul reprezentat de modificarile legislative este suportat oricum de catre client, acesta semnând un precontract în momentul în care achita avansul.
“Fiecare client a semnat un bon de comanda, iar riscul modificarii TVA este prevazut pe acest bon. Noi ne-am înstiintat clientii dinainte în cazul în care masina este livrata dupa 1 iulie. La livrare se face o refacturare, iar factura precedenta este stornata”, a declarat Adrian Cârstea, directorul dealerului Dacia Renault Meridian Vest din Capitala. Concesionarul a avut aproximativ patru masini pentru care s-au încasat valoarea totala, cu TVA de 19% înainte de 1 iulie, dar care s-au livrat dupa aceasta data.
Aceeasi situatie s-a întâlnit si în cazul dealerului Ford din Craiova, care a avut câteva masini care nu s-au putut livra înainte de majorarea taxei.

Casa de avocatura Coltu va poate ajuta
Sursa: ZF

Lasă un comentariu