Cum a castigat Doina Popescu procesul cu Banca Transilvania va anunta Casa de avocatura Coltuc

O femeie din Braila a câstigat de doua ori în instanta procesul pe care i l-a intentat institutia bancara si sustine ca a fost santajata chiar de catre directorul regional al BT.

 

 

Doina Popescu, administratorul firmei de publicitate Torent Press Braila, sustine ca a fost victima unui santaj venit din partea Bancii Transilvania. Ea detinea un spatiu “cu vad” în Braila, pe care directorul Bancii Transilvania Braila a insistat sa îl închirieze. Daca femeia refuza, risca sa aiba probleme cu Garda Financiara, condusa chiar de fiul directorului bancii.

Dupa ce a cedat presiunilor si a închiriat spatiul, Doina Popescu s-a trezit data în judecata de Banca pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Femeia a câstigat procesul.

Oficialii bancii au refuzat sa ne trimita un raspuns pe aceasta tema, desi au fost contactati de nenumarate ori de EVZ, în decursul a trei saptamâni.

“M-am simtit amenintata”

“Am o firma de publicitate în Braila. Îmi desfasuram activitatea într-un spatiu care se afla într-o intersectie cu vad. Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania, a pus ochii pe acest spatiu si oficialii Bancii Transilvania din Braila m-au presat din ianuarie/februarie 2008 pâna în luna iulie a aceluiasi an sa le cedez spatiul”, afirma braileanca.

Femeia sustine ca a mai fost “curtata” si de alte firme importante, dar a refuzat sa închirieze pentru ca activitatea ei mergea foarte bine în acest loc. În plus, Doina Popescu mai spune ca suma pe care urmau sa o plateasca cei de la Banca Transilvania pentru închirierea spatiului a fost cea mai mica dintre toate propunerile pe care le-a avut, dar s-a vazut nevoita sa accepte aceasta oferta.

“Fiul directorului bancii lucreaza la Garda Financiara. Au lasat sa se înteleaga ca pot avea probleme daca refuz. În plus, directorul Florin Constantin mi-a mai spus ca este în targetul lui sa obtina acest spatiu si ca, daca nu o sa reuseasca, o sa fie dat afara. Ma suna de 4-5 ori pe zi ca sa ma convinga. Am acceptat în cele din urma pentru ca m-am simtit amenintata. Practic, am fost pacalita de conducerea bancii”, sustine ea.

La sfârsitul lunii iulie 2008, braileanca a încheiat un contract de închiriere pe 10 ani a acelui spatiu cu Banca Transilvania.

Surprizele neplacute s-au tinut lant

“Urma sa mi se vireze un avans pe un an de zile, în valoare de 15.600 de euro. Le-am spus ca vreau sa-mi iau o masina de gravat si sa deschid un magazin de promotionale pentru promovarea orasului. Însa mi-au sugerat destul de violent ca nu pot cheltui banii «aiurea» si sa-i investesc într-un apartament. Asa am ajuns sa fac si un contract de credit. Cu avansul pe care l-am primit, am platit avansul la apartament. Deci banii au ajuns tot la ei”, povesteste cu amaraciune femeia.

Pe de alta parte, Doina Popescu sustine ca a avut probleme si la dobânda pentru contractul de credit. “Aveam oferta de la o alta banca cu 7%. Cei de la Transilvania mi-au spus cami pot oferi 11% si îmi dau materiale de publicitate si printuri ca sa compensez cei 4%”.

În ziua în care femeia a facut actele pentru apartament, i-a fost virat si avansul pentru spatiu. Când sa semneze contractul de credit, s-a trezit cu o dobânda de 15%, fata de cei 11% cât stabilisera initial. Femeia sustine ca nu a putut sa renunte la contract pentru ca ar fi pierdut avansul de 10.000 de lei pe care l-a dat pentru apartament.

Directorul s-a plâns ca îsi va pierde functia

Braileanca a avut parte de surprize neplacute si la pretul de închiriere a spatiului. “Când am primit contractul de închiriere nu mai erau 24 de euro pe metru patrat, cât ne-am înteles, ci doar 20. În plus, disparusera toate clauzele care ma aparau, inclusiv cea în care în primii doi ani nu aveau voie sa rezilieze contractul. În aceste conditii nu mai voiam sa semnez”, afirma ea.

Conform spuselor femeii, Florin Constantin, directorul din Braila, a încercat sa o convinga sa continue colaborarea si chiar i s-a plâns ca, daca nu o va face, el îsi va pierde functia. Mai mult, i-a zis ca si-a întrecut atributiile când i-a virat avansul de chirie, facând-o înainte de semnarea contractului, doar ca ea sa poata plati avansul de apartament.

“Directorul mi-a dat cuvântul de onoare ca toate clauzele vor fi asa cum le-am discutat, dar mi-a zis ca nu poate schimba formatul contractului, acesta fiind standard. În cele din urma, am semnat”, adauga femeia, care mai spune ca acest contract urma sa intre în vigoare în momentul în care se încheia un proces -verbal de predare-primire al spatiului.

Bip de la Banca Transilvania

“În realitate, nu s-a mai semnat niciodata acest proces-verbal. Pe 15 septembrie, am adus martor un economist si un constructor si am asteptat sa vina sa ia spatiul în primire. M-a sunat directorul si mi-a spus ca banca este într-o situatie extrem de dramatica si sa semnam noi, ca o sa o faca si ei ulterior”.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu