Pacientii vor plati, de la 1 ianuarie 2011, pentru fiecare consultatie la medic

Potrivit ministrului Sanatatii, Cseke Attila, banii proveniti din coplata se vor duce doar în vistieria institutiei sanitare. Doctorii nu vor beneficia direct de niciun procent din acest  venit suplimentar, în ciuda coruptiei din sistem. De

 

 

la 1 ianuarie 2011, pacientul va plati 50 de lei pe luna pentru tichetele de sanatate. Un studiu despre coruptia din sanatate arata ca, lunar, fiecare român da 12 lei spaga la medic. Cum credeti ca o sa va afecteze coplata bugetul personal?

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevarul”, ca banii din coplata vor ramâne la spital: „Întreaga suma ramâne la prestatorul de servicii, adica la bugetul spitalului. Medicului nu-i va reveni niciun ban, în mod direct. În acest moment, în lege nu este stabilit un procent din consultatie care sa-i revina cadrului medical.

Banii care se vor strânge din tichetele de sanatate se vor cheltui pe infrastructura, dotari, tratamente, medicamente”, a declarat Cseke Attila. Potrivit proiectului Ministerului Sanatatii, pacientii vor plati o suma de bani, contra unei chitante, pentru fiecare consultatie la spital, la medicul de familie sau la medicul din ambulatoriu, dar nu mai mult de 600 de lei pe an, adica în jur de 50 de lei pe luna.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu