Ion Laurentiu Vladut, fiul adjunctului comandatului Politiei municipiului Calafat, a fost luat pe sus de mascati în aceasta dimineata.

Procurorii DIICOT Craiova au perchezitionat în aceasta dimineata opt locuinte din Banie si din Dolj.În urma descinderilor au fost retinute sase persoane, suspectate de falsificare de instrumente electronice de plata. Printre acestea se gasesc si Ion Laurentiu Vladut si sotia acestuia, Sorina, considerati capii retelei. Din locuinta acestora a fost ridicata aparatura electronica folosita la clonarea de carduri. „Tinerii sunt în acest moment la

 

 

 audieri. Au actionat în Italia, iar toata aparatura era transportata acolo. Deocamdata nu se stie valoarea prejudiciului“, a spus Adrian Gluga, procuror-sef în cadrul DIICOT Craiova.

În colimator de mai bine de un an

Falisificatorii de carduri se aflau în atentia procurorilor de mai bine de un an. Oamenii legii le-au interceptat telefoanele, reusind astfel sa afle informatii despre modul de operare al retelei de carderi.

Tatal lui Ion Laurentiu, Victor Vladut, este adjunct al sefului Politiei municipiului Calafat, fost ofiter în cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Craiova. În martie 2007, a fost declarat politist de onoare, dupa ce a reusit sa prinda un spargator de banci austriac, dat în urmarire generala.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu