Adio vrajitoare!

Ce credeti ca fac unii parlamentari cand n-au ce face? Niste proiecte de legi de te doare mintea! Unul dintre ele se numeste, pompos, “propunere legislativa privind protectia persoanelor inselate prin ghicit sau alte

 

 mijloace si practici oculte”. Expunerea de motive, pe care o puteti citi in integralitatea ei, va ofera sansa de a rade cu lacrimi in acest inceput de saptamana. Propunerea, care se vroia una de protejare a fraierilor ce se duc la tot felul de ghicitoare si vrajitoare, este una care atinge latura fiscalitatii, urmarindu-se ca astfel de activitati sa fie amendate sau impozitate.

Initiatorii acestui proiect de lege, care provin din diferite partide politice, au motivat intru inceput, in expunerea de motive a proiectului: “Vrajitoria exista din timpuri imemorabile. In ciuda progresului civilizatiei umane, practicile de manipulare a semenilor s-au pastrat si diversificat, vrajitoria devenind la ora actuala un fenomen de masa. Efectele sale sunt devastatoare pentru vietile multor oameni. Nu exista un control social sau mijloace de combatere a ei. Pragul palatelor aurite in care salasuiesc asa-zisele vrajitoare este trecut zi de zi de oameni naivi, dispusi sa lase sute si chiar mii de euro in speranta ca astfel persoana iubita va reveni in viata lor, copilul li se va insanatosi, in ciuda faptului ca sufera de o boala incurabila, sau ca nu isi vor pierde slujba. Aceasta practica a capatat proportiile unei adevarate industrii, in care nu se platesc impozite”.

Sursa: Lumea Justitiei

Lasă un comentariu