CE sprijina taxarea inversa la cereale in 2011

Solicitarea Romaniei privind taxarea inversa la cereale este sustinuta de Directia Generala de Taxare si Uniune Vamala din cadrul Comisiei Europene (DG Taxud) si a fost inaintata catre Consiliul UE spre apro­bare, potrivit declaratiei de ieri 14.01.2011

 

 

Potrivit preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, Direcţia Generală de Taxare şi Uniune Vamală din cadrul Comisiei Europene (DG Taxud) a aprobat solicitarea României privind taxarea inversă la cereale. Decizia finală aparţine, însă, Consiliului UE, urmând ca România să poată aplica regimul special de taxare la zece zile de la comunicarea hotărârii Consiliului. Dacă va fi acceptată de autorităţile europene, România poate aplica taxarea inversă pentru livrările de bunuri din interiorul ţării la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificaţie.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate în iunie de Executiv, taxarea inversă va fi aplicată doar pe parcursul anului 2011.

Taxarea inversă presupune simplificarea procedurilor de plată a taxei, astfel încât persoana obligată la plată să fie beneficiarul, nu furnizorul. Scopul aplicării acestui mecanism este colectarea optimă a creanţelor şi un control mai riguros din partea autorităţilor fiscale. (Sursa: Mediafax, Adevărul)

Lasă un comentariu