Dosar admis pe fond contra bancii-Dosarul Culbece vs. BCR.Deci,se poate!

Marius Ioan Culbece, un client obisnuit al BCR din Piatra-Neamt, a obtinut in instanta cea mai buna dobanda din tara pentru creditul sau in euro prin aplicarea marjei de 1,5% prevazuta in contract direct la indicatorul Euribor
si nu la dobanda interna a bancii.
 
Decizia a fost luata de Tribunalul Bacau.
 
Cum a fost posibil?
 
Marius Ioan Culbece a declarat pentru incont.ro ca a decis sa dea BCR in judecata in luna august a anului trecut, cand a constatat ca pentru un credit de 176.000 de euro ar fi urmat sa dea bancii inapoi circa 600.000 de euro, dupa majorarea dobanzii (trecuse de la dobanda fixa la dobanda variabiala, detalii mai jos, n.red.).
 
„M-am simtit nedreptatit pentru ca dobanda crescuse foarte mult fata de ceea ce convenisem. Decizia de la Bacau nu este defintiva, dar este executorie si banca mi-a returnat deja peste 20.000 de euro si am trecut si la noua dobanda: EURIBOr plus 1,5%”, a spus Culbece.
 
„Cei aflati intr-o situatie similara si care sunt nedreptatiti trebuie sa-si calculeze foarte bine pasii. Decizia tine de fiecare si de a vedea ce ai de pierdut si ce ai de castigat. Eu m-am decis sa fac acest pas si i-am dat bani avocatei si nici nu a trebuit sa ma prezint”, a povestit el.
 
Potrivit lui, pana in prezent, a cheltuit pentru acest proces circa 5.000 de lei.

Lasă un comentariu