Cele mai mici note din istoria Romaniei la BAC.Cum comentati?

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele finale la Bacalaureat. Doar 44,47% dintre elevi au promovat, iar în toată ţara s-au obţinut doar 64 de medii de 10. În peste 20 de licee din ţară, nici un elev nu a promovat Bacalaureatul. Sunt cele mai slabe note din istorie, la nivel naţional.

 

 

“Copiii sunt produsul acestui sistem de educaţie hulit de însuşi Ministrul Educaţiei! MECTS s-a mulţumit să instaureze măsuri pentru eliminarea posibilităţilor de fraudă în sălile de examene, lucru lăudabil, dar fără a asigura un climat unitar la nivel naţional. Acest lucru era posibil a fi făcut discret, fără a instaura stresul asupra copiilor şi fără ca aceştia să fie trataţi din start ca infractori. Din păcate, în acest mod s-a procedat şi cu unele cadre didactice care au asigurat desfăşurarea examenului: fie au fost tratate ca şi elevii, infractori, fie gardieni”, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

FNAP-ÎP susţine că a atras atenţia în repetate rânduri reprezentanţilor MECTS asupra “necesităţii unei reforme reale, coerente, planificate, ancorate în realitatea societăţii care să conducă la îmbunătăţirea efectivă a sistemului şi care să nu înceapă cu finalul-evaluarea elevilor, dar care să aibă în vedere finalitatea”.

Totodată, asociaţia cere reconsiderarea atitudinii faţă de cadrele didactice şi motivarea reală a acestora, diferenţierea programelor de bacalaureat pentru fiecare profil de liceu, în special la Limba şi Literatura Română, reducerea numărului de discipline ţinând cont de profilul şi specializarea pe care copilul şi-a ales-o, cel puţin în ultimile două clase de liceu.

Lasă un comentariu