Adevar sec de la guvern:Taxa de poluare nu dispare, taxa se transforma

Guvernul va lua o decizie privind recent anuntata varianta a taxei auto in urmatoarele doua saptamani, insa in comitetul interministerial a aparut o noua idee, aceea a introducerii unei taxe generale de poluare pentru toate autoturismele, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo

 

 Borbely.

Borbely a refuzat sa dea detalii suplimentare despre propunere, evitand sa spuna cui a apartinut ea si de cand ar urma sa inlocuiasca actuala platita la inmatriculare.

Conform Proiectului de lege privind noua , in forma redactata in 17 iunie:

– taxa urma sa fie redusa cu circa 30% de la 1 iulie 2011 (data de la care sa inceapa si procedurile de restituire a unei diferente de bani catre proprietarii de masini deja inmatriculate in tara)

Documentul a fost insa refacut prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fara sa fie avansat un alt termen, astfel ca momentul la care ar urma sa fie introdusa taxa auto redusa cu 30% si sa inceapa restituirea banilor a devenit incert.

Pentru a intra in vigoare, proiectul de lege privind noua taxa auto si restituirea banilor trebuie aprobat atat de Guvern, cat si de Parlament. Pentru ca in luna iulie a inceput vacanta parlamentara, dezbaterile asupra proiectului vor incepe cel mai devreme in toamna acestui an

 

www.coltuc.ro

 

Lasă un comentariu