consultanta juridica coltuc consultanta si asistenta juridica, reprezentare in instanta, infiintare societati comerciale, infiintari pfa, fuziuni societati comerciale, actiuni in instanta.Cabinetul nostru de avocatura ofera consultanta si
asistenta juridica de specialitate. Consultatii juridice gratuite online!
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro
casa de avocatura coltuc
Conform art.63 din Legea 129/11 Iulie 2019 pentru combaterea spalarii banilor, ONG-urile au obligatia ca în termen de 12 luni sa-si completeze documentele ( date personale membri fondatori și membri Consiliu Director).
INTREBARI: Cum poate o fundatie infiintata in 1991 sa actualizeze datele personale ale membrilor fondatori, membri care sunt decedati, plecati din tara, plecati din localitate si care nu mai au nici o tangenta cu fundatia, nu sunt membri in Consiliul Director nici in Comisia de cenzori? In declaratia anuala pe care fundațiile trebuie sa o depuna, in contextul acestei legi, cine sunt sunt beneficiarii reali care trebuiesc declarati, membrii Consiliului director? Multumesc.
Buna ziua!
Parintii logodnicului meu au cumparat o casa veche pe firma lor.
Casa aceea va fi trecuta pe numele logodnicului meu zilele urmatoare inainte ca noi sa fim casatoriti. Ulterior , casa va fi daramata si se va construi o casa noua . Costul constructiei va fi suportat in mare parte de catre parintii lui. Constructia in mare doar… Amenajarea ei si bunurile din interior le vom cumpara impreuna o parte din ele si o parte doar din banii mei. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
– In caz de divort eu o sa am dreptul la o mica parte de acolo? MErita sa investesc si eu bani ? Sau cat investesc atat si primesc?
– Este adevarat ca dupa un anumit numar de ani de casatorie bunurile devin comune? Dupa cati ani?
-Daca economisesc bani intr-un cont de depozit pe perioada in care suntem casatoriti , in caz de divort, el poate beneficia de banii aceia?
– In cazul in care mostenesc anumite bunuri de la mama mea, in timpul casatoriei, in caz de divort el are dreptul la ele?
Va multumesc mult!
Ati rezolvat problema cu fratii?
Puteti chema
Insa,nu mai depuneti singura
avocat coltuc https://www.coltuc.ro avocat
Sunteti functionar public
Daca va schimba,da trebuie sa alegeti
avocat coltuc https://www.coltuc.ro avocat
Buna ziua,
Sunt farmacist si lucrez intr-o institutie de stat (personal contractual). De asemenea imi fac rezidentiatul (farmacist rezident) si sunt in anul II (mai am un an pana la finalizare).
Sefii institutiei in care lucrez vor sa imi schimbe statutul la acela de functionar public.
Spuneti-mi va rog, in acest caz voi intra in situatie de incompatibilitate si va trebui sa aleg intre forma de pregatire (rezidentiat) si locul de munca actual?
Multumesc
Buna ziua!
Imi puteti spune daca o scoala gimnaziala poate fi chemata in judecata pentru neplata unor servicii prestate de o societate comerciala, pe calea ordonantei de plata, sau ar trebui sa ma indrept impotriva primariei care este ordonator de credite (cu toate ca parte in contract este scoala nu UAT-ul)? Daca cererea mea pentru ordonanta este respinsa din cauza lipsei capacitatii sau calitatii procesuale, (nu am chemat pe cine trebuie in judecata, mai pot formula o noua cerere in care sa indic debitorul corect, fara sa se retina autoriatea de lucru judecat?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,as dori informazie in legatura cu miste terenuri. In urma cu 4 ani a murit mama mea si nici pana acum nu am reusit sa facem succesiunea din causa unor frati care nu sant de acord si eu platesc impozitele pe terenuri. Vroiam sa stiu daca nu reusim sa facem succesiunea, dupa cat timp fratii mei pierd dreptul la terenuri sau cat timp trebuie sa platesc eu impozitele. Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Intentionez ca, in baza Deciziei nr. 21/21.11.2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intrata in vigoare la data de 13.12.2016, sa solicit acordarea sumei compensatorii pentru persoanele care au obtinut titlul stiintific de doctor calculata la salariul de baza de la data de 10.08.2010 (data de la care am obtinut titlul stiintific). Angajatorul meu (o institutie bugetara) este obligat sa imi acorde sumele compensatorii de la data obtinerii titlului sau numai pe ultimii 3 ani (nu stiu sa interpretez prescriptia extintiva a drepturilor salariale)? Va multumesc pentru amabilitate.
Am iesit in pensie de limita de varsta in 1 Aprilie 2016.Nu sin multumit de calculul pensiei stiind veniturile din cei 45 de ani vecchime si lucrand in grupa a II a de munca timp de 6 ani.Ce trebuie sa fac pentru a solicita recalcularea pensiei
Bună ziua . Va solicit ajutorul în legătură cu următoarea speță. In anul 2008 am contractat un credit ipotecar în valoare de 63.000Chf. Contractul sa derulat conform graficului pina în 2010 cînd datorită scăderilor salariale cu 25% și a eliminării în totalitate a sporurilor. Am ajuns în imposibilitatea plăților. În anul 2013 am fost executat silit de către bancă,proprietatea fiind vinduta cu sumă de 62.000 ron,eu raminind în continuare dator cu sumă de 120.000ron. În aceste condiții pot beneficia de efectul legii DARII IN PLATA și dak da care sunt pașii de urmat. Va mulțumesc anticipat
Buna ziua,
Depozitele bancare constituite pe numele copiilor in perioada cand parintii sunt inca casatoriti si care s-au realizat prin transfer bancar din conturile unui parinte, la care celalalt si-a dat acordul verbal, mai intra in masa partajabila? Mai poate parintele care initial si-a dat acordul verbal sa conteste aceste depozite si sa ceara introducerea lor in masa partajabila? Cum poate motiva acest lucru, daca initial si-a dat acordul verbal?
Bună ziua! Sunt funcţionar public activ;am primit decizia de pensionare ptr.limită de vărstă cu reducerea vărstei standard;Pot continua să lucrez pănă la vărsta de 65 ani, fără încetarea raporturilor de muncă, aşa cum prevede art.98,lit.d) din Legea nr.188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, şi art 117 ?Menţionez că cererea de pensionare nu a necesitat niciun document din partea angajatorului actual, care este de acord să continui activitatea.
Dacă legea permite cumulul pensie-salariu şi sunt apt de muncă, şi dacă raportul de muncă încetează, atunci cu ce mai cumulez pensia?
În cazul în care aş ajunge în Instanţă ar fi argumente favorabile? Consider că dacă Statutul funcţionarilor publici reglementează raporturile de muncă tot
,,el” reglementează şi încetarea lor.
Am titlu de propietate pentru teren agricol cu un var.Doresc sa fac cadastru in vederea iesirii din indiviziune si nu vrea sa puna la dispozitie copie buletin Ce trebue sa fac? Cu multumiri
Bună ziua Dl. Avocat.
Numele meu este NEACŞU Constantin.
Problema pentru care vă deranjez şi pentru care am nevoie de un răspuns este următoarea : lucrez de 20 de ani într-o instituţie bugetară, pe acelaş post pe care l-am ocupat prin concurs. Este corect ca postul pe care îl ocup şi pe care, cum vă spuneam, l-am ocupat prin concurs, să fie desfiinţat printr-o Hotăeâre a Comitetului director şi transformat, pur şi simplu, din post de conducere în post de execuţie ?
Vă mulţumesc pentru ajutor.
Ing. NEACŞU Constantin, 0745 005404
Nu mai este posibil
Buna ziua. Mai este posibila eliberarea unui document daca actul normativ care a aprobat modelul si continutul acelui document a fost abrogat ?
Va multumesc.
Sunt profesor pensionar si am, aflat prea tarziu ca pentru a-mi primi cei 25%taiati din salariu trbuia sa deschid proces sau sa fiu reprezentat de sindicat cu obligatia de a plati cotizatia pe 6 luni,desi atunci cand au fost taiate salariile eram un cotizant activ.Se mai poate face ceva in aceasta situatie nedreapta si discriminatorie?De ce atunci cand un pensionar a catigat in instanta s-a extins dreptul de recuperare a unor sume de toti ceilalti si in acest caz nu.?Suntem pensionari in varsta cu probleme de sanatate si nu putem sta prin instante pentru un drept al nostru ,care din pacate a afectat si calculul pensiei.Va raman indatorat pentru raspunsul pe care cu bunavointa mi-l veti da.
Cu respect Rdulescu Anghel
EXECUTARE SILITA GIRANT – TITULAR CREDIT DECEDAT
Buna ziua,
Va solicit sprijin in urmatoarea speta: am girat o persoana care a angajat un credit la Banca Carpatica in 2006. O perioada titularul a platit creditul, apoi a inregistrat restante. Un timp am fost notificata de banca, in calitate de girant, apoi nu am mai primit notificari. Anul trecut (2013) am primit din partea unui executor judecatoresc, la solicitarea SC CARPATICA ASIGURARI SA SUCEAVA, o instiintare de executare silita – nr.dosar executare 1119/ 06.12.2013. Intre timp am aflat ca titularul creditului a decedat in Germania (data decesului 31.12.2013). Am facut rost de Certificatul de deces al titularului de la Primarie, am contactat un avocat, am instiintat prin intermediul acestuia executorul judecatoresc ca titularul a decedat si am cerut in instanta (Dosar nr. 27410/193/2013 Judecătoria BOTOȘANI) contestaţie la executare si suspendare executare silita, incercand, la sfatul avocatului, sa ma indrept impotriva mostenitorilor legali ai titularului defunct (acesta are o fiica care detine in proprietate o casa – am extras CF ca dovada in acest sens). Dupa un timp am primit de la avocat, un raspuns pe mail, in care mi se comunica ca mi-a fost respinsa contestatia. Apoi, in 29.04.2014 am primit de la B.E.J. infiintare de poprire pe salar la angajatorul meu. Pentru ca aceasta poprire imi afecta situatia financiara lunara, si avand imprumuturi personale, nu ma mai puteam descurca financiar, am ales sa fac un credit si sa platesc integral suma executorului judecatoresc.
Va rog mult sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa recuperez suma de bani achitata executorului judecatoresc si daca pot afla in vreun fel daca mostenitorul legat al titularului defunct – fiica acestuia – a acceptat succesiunea (nu stiu daca gresesc, insa cred ca acceptarea succesiunii de catre mostenitor inseamna si plusuri si minusuri). Daca mai am vreo sansa, va rog sa ma indrumati cui trebuie sa ma adresez si ce actiuni trebuie sa intreprind.
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este regimul de impozitare, daca este, al unui cadou constand in bani.
Multumesc
Buna ziua,
Vreau sa stiu daca sunt obligat sa imi pun detectoare de gaz la un bloc din anul 1980 ? Si care e baza legala ? NTPEE din 2008 e in vigoare?
Multumesc,
buna ziua,
as avea nevoie de urmatoiarea informatie si anume cum se procedeaza la inlocuirea unuia din cei doi administratori ai unei firme cu persoana mea. Acum exista firma cu 2 asociati si eu doresc sa intru in firma in locul unuia dintre ei. Ce acte sunt necesare, cat costa si cat timp dureaza?
Va multumesc,
Cu stima,
Felix Barcsy
In urma unui control efectuat la magazinul alimentrar pe care il detin organul de cercetare penala a precizat in referatul intocmit ca societatea noastra nu detinea licenta eliberata de catre U.C.M.R. – A.D.A. Pitesti pentru difuzarea muzicii in mediul ambiental, dar intrucat a constat ca televizorul functiona pe canalul de stiri Romania TV si nu pe un canal muzical, consider ca nu era necesara detinerea unei licente pentru difuzarea muzicii in mediu ambiental, prevazuta de art. 140, alin. 1, lit. “c” din Legea 8/1996.
Fac precizarea ca art. 9, lit. “e” din Legea nr. 8/1996 prevede ca nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor stirile si informatiile de presa.
am primit amenda administrativa ce am contestat o la judecatorie. Ce sanse de castig am ? Ce pot face in acest caz?
Buna ziua
As dori sa imi faceti putina lumina intr-o chestiune de genul : Conform L333/2003 si a normelor metodologice de aplicare a legii, prin HG 301/2012, art 26.3, trebuie sa ai o conduita cetateneasca imaculata. In cazul in care nu ai avut condamnare pentru fapta penala ci doar amenda minima administrativa aplicata de Ministerul Public de pe linga Tribunalul Bucuresti avind la baza un denut, iti poti continua activitatea posedind toate celelalte acte necesare?? In caz de neacceptare a institutiilor statului abilitate, este o ingradire a dreptului la munca??
Cu deosebita recunostinta
Tudor Tudor