privatizare oltchim-Eugen Anca, omul de afaceri din spatele lui Dan Diaconescu, a dezvăluit cum s-a încercat păcălirea patronului OTV în licitația Oltchim

Dan Diaconescu a dus ieri şapte saci cu bani la Ministerul Economiei. Nu a semnat contractul, dar nici nu a pierdut afacerea Oltchim. Cum vine asta? Eugen Anca, partenerul de afaceri din umbră al lui Diaconescu, ne-a destăinuit câteva momente picante din circul care se derulează de două săptămâni.

Data pe care toată lumea o credea limită pentru semnarea contractului Oltchim, între Dan Diaconescu şi statul român, a lămurit un lucru: bulibăşeala va continua. Dan Diaconescu vrea să modifice anumiţi termeni contractuali şi a dus şapte saci cu bani la Ministerul Muncii pentru plata salariilor la Oltchim, dar angajaţii tot nu-şi vor primi lefurile. Dedesubtul relaţiei între termenul pentru semnarea contractului, plata banilor şi noul termen apărut ieri pe firmament ne-a fost explicat de omul de afaceri german, de origine română, Eugen Anca.

“Iniţial, caietul de sarcini conţinea obligaţia de plată la data de 14 februarie 2013, data-limită la care trebuie să se încheie contractul. În ziua în care trebuiau depuse dosarele pentru licitaţie, aţi văzut că Dan Diaconescu l-a retras pe al său, a mărit oferta, apoi a vrut să redepună documentaţia, dar nu a fost lăsat de Remus Vulpescu (şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie – OPSI – n.r.), care susţinea că a întârziat câteva minute peste ora-limită. Până la urmă, Vulpescu l-a lăsat să depună dosarul, deşi Diaconescu chiar întârziase. De ce? O secretară a lui Remus Vulpescu a vărsat din greşeală cafea peste pagina patru, care a fost modificată şi ea, în sensul că banii să nu se mai dea la 14 februarie, ci la data semnării contractului. Apoi i s-a propus lui Diaconescu să semneze această modificare dacă vrea să intre în licitaţie – iar el a acceptat. Aşa a început toată povestea la care aţi asistat, după ce i-au turnat cafea pe contract”, a declarat Eugen Anca

Eugen Anca a fost contactat de DD săptămâna trecută pentru a face rost de cele 45 de milioane de euro. “Suma va veni în aproximativ o lună. Din discuţiile pe care le-am purtat, Guvernul va prelungi negocierile cu 30 de zile, adică Diaconescu va prelua totuşi Oltchim”, a adăugat Eugen Anca.

Dan Diaconescu a avut ieri o rundă de negocieri cu ministrul economiei, Daniel Chiţoiu. Conform declaraţiei lui Diaconescu, ministrul a fost de acord cu prelungirea perioadei de negocieri până la 14 februarie 2013. DD s-a dus apoi la bancă, de unde a ridicat şapte saci cu euro – “cât să ajungă muncitorilor până la semnarea contractului”, după cum a spus Diaconescu – apoi a dus sacii la minister, dar nu a fost primit, deoarece nu există formulă juridică pentru asemenea plată.

Lasă un comentariu