Autorizatia pentru furnizarea serviciilor de comunicatii electronice

In Monitorul Oficial nr. 853 din 18 decembrie 2012 a fots publicata Decizia nr. 987/2012 a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice.

In cadrul actului normativ se arata:

Prezenta decizie stabileste procedura de autorizare generala a persoanelor care intentioneaza sa furnizeze retele sau servicii de comunicatii electronice, precum si conditiile in care furnizorii de retele ori de servicii de comunicatii electronice beneficiaza de regimul de autorizare generala.

Obligatia de a transmite notificarea

Orice persoana care intentioneaza sa furnizeze retele publice de comunicatii electronice sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului, denumita in continuare solicitant, are obligatia sa transmita Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, denumita in continuare ANCOM, o notificare cu privire la aceasta intentie, in conformitate cu prevederile prezentei decizii, cel mai tarziu in ziua inceperii activitatii.

Notificarea se va realiza in mod obligatoriu prin completarea si transmiterea catre ANCOM a formularului-tip.

Persoanele care furnizeaza exclusiv pentru nevoi proprii retele sau servicii de comunicatii electronice nu au obligatia transmiterii notificarii.

Documentele anexate la formularul-tip al notificarii

Solicitantul va anexa la formularul-tip al notificarii urmatoarele documente, care fac parte integranta din aceasta:

certificatul de inregistrare la oficiul registrului comertului al persoanei juridice sau, dupa caz, al persoanei fizice autorizate, al intreprinderii individuale ori al intreprinderii familiale, in copie, sau in situatia persoanei juridice de drept privat fara scop patrimonial certificatul de inregistrare fiscala, in copie, precum si certificatul de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor sau in Registrul federatiilor, dupa caz, in copie;
dovada calitatii de reprezentant al solicitantului a persoanei care semneaza formularul-tip al notificarii, in copie, sau actul de identitate al solicitantului persoana fizica autorizata, in copie;
fisa de descriere a retelelor si serviciilor.

Lasă un comentariu