Avocat timbru de mediu – „timbru de mediu”

Potrivit informatiilor obtinute de agentia de presa, premierul a precizat, in sedinta Guvernului de vineri, ca plata pentru acest timbru de mediu va fi calculata in functie de emisia de noxe si capacitatea cilindrica a vehiculului. Taxa auto pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, amanata pana la inceputul lui 2013 de Guvernul Boc, a intrat in vigoare din nou de la 1 ianuarie 2013. Practic,

incepand cu aceasta data, taxa de poluare pentru autovehicule trebuie platita inclusiv de autoturismele inmatriculate in Romania inainte de 2007, pentru care nu a fost platita o astfel de taxa. Totusi, oficiali din Guvern au precizat inca de la finalul anului trecut ca Executivul va analiza situatia acestei taxe si va astabili in primele zile ale lui 2013 daca ea se mai percepe sau nu.

„Primul-ministru i-a cerut ministrului Mediului sa vina in prima sau a doua sedinta de guvern din 2013 cu o informare si o propunere pentru subiectul asta. A fost atins subiectul astazi, nu s-a luat nicio decizie”, declara vicepremierul Liviu Dragnea la finalul sedintei de Guvern din 27 decembrie, citat de presa centrala.

Dragnea a mai precizat atunci ca spera ca in sedinta Executivului programata pentru 4 ianuarie sa fie luata o decizie in ceea ce priveste obligativitatea taxei pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007 pentru care nu s-a achitat taxa de poluare.

Lasă un comentariu