Avocat divort – acte divort

O statistica pe primele sase luni ale anului 2012, comparativ cu perioada similara a anului trecut, indica o crestere a numarului divorturilor in Maramures. Cresterea este mai accentuata la nivelul municipiului resedinta de judet – Baia Mare, unde 753 de cupluri au ales sa isi rupa casatoria pe calea instantei de judecata.

 

avocat divort

Fie ca nu s-au mai inteles, fie ca unul dintre soti a plecat sa munceasca in strainatate si relatiile de familie s-au racit, foarte multi maramureseni au apelat la instanta de judecata pentru a-si rupe casatoria in prima jumatate a acestui an. La cele cinci judecatorii din circumscriptia Tribunalului Maramures, 1.009 cazuri de divort s-au aflat pe rol in primele sase luni din anul 2012. Majoritatea divorturilor -753 la numar- a vizat cuplurile din Baia Mare si in mod deosebit familiile cu copii rezultati din casatorie – precizeaza avocat divort

La nivelul judetului Maramures, nu mai putin de 479 de cupluri cu copii au ales calea judecatoriei pentru desfacerea casatoriei. Totusi, comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul divorturilor cu copii rezultati din casatorie a fost mai mic la finalul semestrului I al anului 2012. In primele sase luni ale anului trecut, 562 de cupluri cu copii in intretinere au divortat in judetul Maramures prin sentinte judecatoresti.

In schimb, comparativ cu anul trecut, a crescut numarul divorturilor in cazul cuplurilor fara copii. Daca in primul semestru din 2011 au divortat 359 de astfel de cupluri, anul acesta au optat pentru desfacerea casatoriei 395 de perechi fara copii in ingrijire.

Avocat divort

Pe un trend crescator s-au inscris, anul acesta, si divorturile prin acordul partilor. Daca anul trecut, la finalul semestrului intai erau doar 106 de cazuri, la sfarsitul lunii iunie a acestui an erau 135 de dosare de acest fel in evidentele judecatoriilor din Maramures. Acestora li se adauga desfacerile de casatorii prin acordul partilor constatate de ofiterii de stare civila si de catre notarii publici, care nu se contabilizeaza in evidentele instantelor de judecata.

Avocatul maramuresean Larisa Bude, specializata in divorturi, spune ca majoritatae cuplurilor aleg tot judecatoriile pentru desfacerea casatoriei, chiar daca divorturile sunt posibile – de anul trecut- si la starea civila ori la notarul public. Dupa avocatul maramuresean, principalele cauze ale divorturilor din Maramures constituie exodul romanilor in strainatate si situatia economica din Romania.

Pentru mai multe detalii va rog sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro.   Vizitati  si https://www.coltuc.ro si https://www.coltuc.ro/blog

Avocat divort la coltuc.ro

Lasă un comentariu