ProcesE castigate irevocabil la ICCJ cu bancile – pe clauze abuzive

ProcesE castigate irevocabil la ICCJ cu bancile – pe clauze abuzive

 

Ce am citit saptamana aceasta in presa „Curtea Supremă a emis, miercuri, 9 octombrie, o decizie definitivă prin care obligă o bancă să reducă dobânda unui bucureştean la jumătate. Este prima decizie definitivă prin care judecătorii dau câştig de cauză debiitorilor în disputa cu băncile privind clauzele abuzive. Pe scurt, în 2008, bucureşteanul a luat un credit de 100.000 de franci elveţieni, iar banca a decis să ii crească dobânda de la 5,7% la 6,99%, deşi indicatorul de referinţă a scăzut constant. Instanţa a decis că banca nu poate modifica marja care a fost convenită în contractul de creditare. Altfel spus, judecătorii au decis că băncile nu îşi pot mări profitul prin majorarea discreţionară a dobânzilor la credite.”

Sincer ma bucura aceasta veste!

Problema noastra este alta:NU ESTE SINGURA HOTARARE CASTIGATA LA ICCJ

Se poate verifica extrem de simplu – se intra pe http://www.scj.ro/dosare.asp si ce cauta dupa denumirea unei banci.Le verificati denumirile bancilor si veti observa mai multe procese castigate IREVOCABIL

 

 

BCR, Volksbank, Piraeus Bank, Bancpost, OTP Bank, Banca Transilvania si UniCredit Tiriac Bank au fost implicate in peste 3.000 de procese cu clientii in perioada 2010-2012, din care 1.200 de cauze au fost castigate irevocabil de debitori, potrivit datelor prezentate de Cabinet de avocat Coltuc.

In cazul a 22 de procese din totalul de 3.000, instanta s-a pronuntat irevocabil in favoarea institutiilor de credit, in timp ce restul proceselor sunt pe rol.

“Exista la acelasi complet de judecata decizii diferite. Interpretarea subiectiva a unui judecator nu o intelegem nici noi”, a precizat avocatul Marius Coltuc pentru Wall Street

 

 

ALT PROCES CASTIGAT IREVOCABIL CHIAR LA ICCJ IMPOTRIVA OTP PE ACEEASI PROBLEMA JURIDICA

Număr dosar: 17474/63/2011

Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâta OTP BANK ROMÂNIA S.A. Bucuresti împotriva deciziei nr.107 din 9 iulie 2012, pronuntata de Curtea de Apel Craiova – Sectia a II-a Civila. Irevocabila.

 

 

Lasă un comentariu