Art. 438 Noul Cod de Procedură Civilă 2014 Condiţiile în care se poate lua act de tranzacţie Hotărârea prin care se încuviinţează învoiala părţilor

Art. 438 Noul Cod de Procedură Civilă 2014 Condiţiile în care se poate lua act de tranzacţie Hotărârea prin care se încuviinţează învoiala părţilor

Hotărârile judecătoreşti

SECŢIUNEA a 3-a
Hotărârea prin care se încuviinţează învoiala părţilor

Art. 438

Condiţiile în care se poate lua act de tranzacţie

(1) Părţile se pot înfăţişa oricând în cursul judecăţii, chiar fără să fi fost citate, pentru a cere să se dea o hotărâre care să consfinţească tranzacţia lor.

(2) Dacă părţile se înfăţişează la ziua stabilită pentru judecată, cererea pentru darea hotărârii va putea fi primită chiar de un singur judecător.

(3) Dacă părţile se înfăţişează într-o altă zi, instanţa va da hotărârea în camera de consiliu.

Un comentariu la „Art. 438 Noul Cod de Procedură Civilă 2014 Condiţiile în care se poate lua act de tranzacţie Hotărârea prin care se încuviinţează învoiala părţilor”

  1. buna ziua . am deschis proces partaj succesoral . l-am incheiat la primul termen cu o tranzactie . in cererea reconventionala parata a trecut si un psiv( cheltuieli de inmormantare ), dar nu m-i s-a spus sa-l includ in tranzactie . acum la 6 luni de la semnare , sant chemata in alt dosar unde se doreste partajarea unui depozit bancar al aceluiasi decedat , depozit care nu l-a trecut in reconventionala cu gandul viclean de al imparti acum impreuna cu acel pasiv . INTREBARE : DACA NOI CELE DOUA PARTI DIN DOSAR AM SEMNAT CA NU MAI AVEM NICI O PRETENTIE UNA DE LA CEALALALT SI DORIM STINGEREA LITIGIULUI PRIN SEMNAREA TRANZACTIEI ( in litigiul respectiv fiind inclus si pasivul de care v-am scris ), este corect sa se imparta in alt dosr pasivul ? pot invoca viclenie ? instanta nu trebuia sa ne intrebe de soarta acelui pasiv ? multumesc.

Lasă un comentariu