S-a modificat Codul silvic

Modificarile sunt importante doar in opinia legiutorului.Deci in opinia avocatului si nu numai nu ajuta cu nimic.Haideti sa faceti o lege utila pana nu dispar de tot padurile din Romania!Este un apel venit de la persoana care a calatorit foarte mult in tara

 La articolul 37 alineatul (1), literele a) si b) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„a) necesare explorarii si exploatarii urmatoarelor resurse minerale: carbuni, roci utile, agregate minerale, minereuri, ape minerale, surse de energie alternativa, petrol si gaze naturale;
b) structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, unitati de cult, obiective sociale, sportive si medicale, constructii hidrotehnice de interes local si retele si surse de apa potabila.”

2. La articolul 37 alineatul (1), dupa litera d) se introduc doua noi litere, literele e) si f), cu urmatorul cuprins:
„e) retele si sisteme de comunicatii;
f) repararea si intretinerea retelelor de transport petrol, gaze naturale si energie electrica.”

3. La articolul 39, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 39. – (1) Ocuparea temporara de terenuri din fondul forestier este permisa numai pe o perioada determinata de timp, in scopul realizarii obiectivelor din categoria celor prevazute la art. 36 si la art. 37 alin. (1) lit. a), e) si f) si cu asigurarea platii anticipate a obligatiilor banesti de catre beneficiarul aprobarii de scoatere din fondul forestier pentru obiectivul respectiv.
(2) In raport cu durata obiectivului, perioada de timp pentru care poate fi aprobata ocuparea temporara prevazuta la alin. (1) este de maximum 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe perioade succesive de maximum 10 ani.”

4. La articolul 39, dupa alineatul (5) se introduc doua noi alineate, alineatele (6) si (7), cu urmatorul cuprins:
„(6) Este interzisa aprobarea ocuparii temporare de terenuri din fondul forestier administrat/pentru care sunt asigurate serviciile silvice de catre un ocol silvic, pentru operatorii economici si succesorii in drepturi ai acestora, in situatia in care acestia nu au redat circuitului silvic, in conditiile alin. (5), terenurile forestiere ocupate anterior in cadrul aceluiasi ocol silvic, cu exceptia situatiilor de urgenta.
(7) Confirmarea redarii in circuitul silvic potrivit alin. (6) se realizeaza de catre seful ocolului silvic.”

Lasă un comentariu