Contractele de credit ar trebui sau nu să fie considerate titluri executorii?

Argumente PRO:

1. Deşi legea prevede că există varianta contestării la executare, iniţiatorii proiectului de lege subliniază că aceasta nu suspendă automat executarea, astfel că este aproape inutilă. Cetăţenii care se găsesc în situaţia de a fi executaţi silit trebuie să aibă puterea să suspende, de la momentul contestării, măcar pentru o scurtă perioadă, această acţiune cu urmări negative însemnate.

2. Deoarece încă este posibil, deputaţii ar trebui chiar să îmbunătăţească proiectul astfel încât să modifice şi Codul de procedură civilă, pentru a schimba/elimina orice prevedere care permite considerarea contractelor de credit drept titluri executorii.

Argumente CONTRA:

1. Potrivit deputaţilor care s-au ocupat de examinarea documentului şi întocmirea raportului asupra acestuia, Codul de procedură civilă oferă posibilitatea contestării la executare, astfel că cetăţenii au deja o modalitate de a se opune executării silite.

2. Din moment ce Codul de procedură civilă califică, de asemenea, contractul de credit drept titlu executoriu, Guvernul apreciază că modificarea propusă la OUG nr. 99/2006 va fi inutilă şi va duce la o insecuritate a raporturilor juridice.

Voi ce părere aveţi? Contractele de credit ar trebui sau nu să fie considerate titluri executorii?

DISCUTIILE SE POT PURTA AICI

Lasă un comentariu