Criza economică a fost declanşată de un american, care a contractat un credit imobiliar

crizaDupă recalcularea ipotecii a pierdut locul de muncă ajungând în final în imposibilitate de plată. Time.com a creat un portret robot amănunţit al

celui care a declanşat criza economică mondială şi a provocat concedierea a peste 50 de milioane de oameni în toată lumea.

Economiştii cred că există un astfel de ”pacient zero” şi în cazul crizei economice. Astfel, potrivit specialiştilor, recesiunea economică a pornit de la o singură persoană, care a declanşat întregul lanţ de evenimente care a dus la cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune din 1929, şi la concedierea a peste 50 milioane de oameni în întreaga lume (potrivit cifrelor Organizaţiei Internaţionale a Muncii).

”Pacientul zero” a cumpărat o casă în Stockton, California, în 2003 după ce a contractat un credit ipotecar la o rată peste nivelul pieţii. Rata mai mare i-a fost impusă tocmai din cauza trecutului său, deloc curat, pe piaţa creditelor. După 39 de luni, odată cu creşterea ipotecii, el nu a mai reuşit să achite ratele.

Cei mai mulţi economişti susţin că prăbuşirea pieţei creditelor, care a declanşat criza economică, a fost cauzată de reducerile masive de preţuri în sectorul imobiliar şi de devalorizarea creditelor cu rate peste cele ale pieţii, susţinând astfel portretului robot al ”pacientului zero”.

 

realitatea

Lasă un comentariu