Politica frate cu infractorii

442Procurorul-şef al Biroului Teritorial DIICOT, Carmen Martinov, cea care instrumentează cazul reţelei de crimă organizată din Timiş, a declarat,

într-o conferinţă de presă, că a fost nevoie de punerea sub ascultare a telefoanelor mobile a celor suspecţi de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, şantaj, vătămare corporală şi proxenetism, ca urmare a faptelor grave comise de aceştia.

„Autorii se axează pe atacul lor asupra victimelor, fapt care m-a determinat să aprofundez cercetarea prin punerea sub ascultare a telefoanelor mobile. Astfel, am depistat cele 13 persoane care îşi aranjau întâlnirile prin convorbiri telefonice. Aceste note de interceptare ne-au dus la identificarea părţilor vătămate şi a martorilor care au fost de faţă la agresiuni. Ne-a fost deosebit de greu să lămurim implicarea practică a liderului de grup, care, făcând parte din lumea bună, să probăm, tocmai datorită temperamentului acestuia de om onest, familist, consilier local”, a declarat Martinov.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către biroul de presă al IPJ Timiş, grupul infracţional condus de Torj Lucian este suspectat de trafic de persoane, proxenetism, tentativă de omor, tâlhărie, vătămare corporală gravă şi lipsire de libertate.

 

realitatea

Lasă un comentariu